Florence

Gezonde voeding en het jonge kind
Florence (voorheen Zorggroep Horst en Vlietstreek) organiseert op dinsdagavond 30 maart 2004 van 20.00 22.00 uur op de Vinkenborghlaan 41 in Leidschendam een thema bijeenkomst “Gezonde voeding en het jonge kind” voor ouders en verzorgers van kinderen van 1 tot 6 jaar oud. Veel ouders hebben vragen over de voeding van hun kind. Daarom heeft iedere ouder wel eens behoefte aan steun en advies. Door middel van een lezing en stickerspel wordt in deze bijeenkomst ingegaan op de voeding en voedingsproblemen van kinderen van 1 tot 6 jaar. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. De themabijeenkomst wordt gegeven door een diëtist en een jeugdverpleegkundige. Indien u meer informatie wenst of deze themabijeenkomst wilt bijwonen dan kunt u zich tot uiterlijk 26 maart aanmelden bij het Cursusbureau van Florence.
Effectief omgaan met kinderen
Florence) organiseert vanaf dinsdagavond 6 april 2004 een opvoedingsondersteu nende Gordoncursus voor ouders en verzorgers van kinderen van 4 tot 17 jaar oud. De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en wordt gehouden op de Geestbrugkade 35 in Rijswijk. Het opvoeden van kinderen is een uitdagende taak, maar lang niet altijd de gemakkelijkste. Iedere ouder zit van tijd tot tijd met bepaalde opvoedingsvragen. Deze opvoedcursus geeft handvatten voor het om gaan met kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen. Deze cursus is gebaseerd op de theorie van de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon. De nadruk ligt op het luisteren naar kinderen en een duidelijke en goede communicatie binnen het gezin. Ouders leren oplossingen te zoeken die bevredigend zijn voor henzelf en de kinderen. De cursuskosten bedragen € 105, per persoon en € 165, per ouderpaar voor contribuanten van de Gezondheid Service van Florence.
Leren masseren
Florence organiseert vanaf dinsdagavond 6 april een kennismakingcursus Leren masseren. De cursus wordt gegeven op de Geestbrugkade 35 in Rijswijk en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en 15 minuten. De cursus staat open voor deelnemers zonder rug en gewrichtsklachten. Op deze cursus worden de beginselen van de klassieke westerse massagetechnieken uitgelegd en geoefend. Onder leiding van een deskundig massagetherapeut wordt er in tweetallen in een gemengde groep op elkaar geoefend. Contribuanten van Florence Gezondheid Service betalen voor acht wekelijkse bijeenkomsten € 99,50 per persoon. Voor meer informatie en/of uw aanmeldingen van bovengenoemde bijeenkomst en cursussen kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur bellen met Florence Cursusbureau, telefoonnummer 070 307 52 06 of via e mail: cursusbureau@florence zorg.nl