Handbalclinic

Afgelopen zaterdag is Henk Groener, trainer van het Nederlands herenteam handbal op uitnodiging bij Stompwijk’92 geweest om de jeugdteams te trainen. Eerst mochten de D en C teams een toernooitje spelen, waarbij de Smarties alle wedstrijden wonnen, de Chocoladies werden 2e, de Powergirls 3e en de Fast Ladies 4e.
Vervolgens kwamen de A en B1 teams een de beurt en aansluitend de jongens B en meiden van het B2 team. Het was een feest om naar te kijken. Speels en gevarieerd kwam elk team aan zijn trekken. In tegenstelling tot de gebruikelijk training kon je nu een speld horen vallen, geen bal viel uit handen en zij volgden zijn aanwijzingen prompt op. Elk team met hem op de foto. Het was duide lijk te zien dat de spelers, maar zeer zeker ook Henk, er veel plezier aan beleefden. Frappant is dat er veel waarde aan zijn woord wordt gehecht door de leden.

De middag werd afgesloten met een oefenpartij tussen een samengesteld team van het eerste en het tweede senioren en de meiden van het A en B team. Henk gaf tussentijds adviezen aan de speelsters in het veld en op de bank. Bij het wisselen werden er steeds een aantal aanwijzingen doorgenomen en tips doorgespeeld. Het werd een spannende strijd die met een 19 21 werd beslist in het voordeel van de A en B jeugd.
Petra