Sportprijs Leidschendam Voorburg naar Stompwijk92

Afgelopen vrijdagavond werd er opnieuw in het Megaplaza Starlight in Leidschendam de sportprijs 2003 van de gemeente Leidschendam Voorburg uitgereikt. In een goed en gezellig deed werden alle genomineerden ontvangen. Op deze avond zou de sportprijs voor de vrijwilliger van haar jaar, sportvrouw en man en sportteam gekozen worden. Speciale aandacht uitging uit naar de vrijwilliger van het jaar, omdat elke vereniging afhankelijk is van zijn vrijwilligers, zonder vrijwilligers is het gewoon niet haalbaar. Wethouder Van der Brugge denkt dat er al gauw 7.000 in de gemeente actief zijn, die met elkaar zich vele uren belangeloos inzetten. Mevrouw Borsboom Franke werd in het zonnetje gezet voor haar activiteiten voor het opzetten van tennis voor 55 plussers binnen de gemeente. De aanmoedigingsprijs ging naar Irene Kinnegin die hoog scoorde bij een landelijk gelopen triatlon.
Sportteam van het jaar was het hockeyteam Cartouche die drie keer op rij kampioen geworden zijn en bijna in de eredivisie gaan spelen. Omdat er een echte sportman en vrouw ontbrak zijn de prijzen dit jaar ietwat anders beschikbaar gesteld, zo ging een extra prijs en de publieksprijs naar het B1 korfbalteam van VEO, en de A1 van voetbalvereniging RKAVV viel in de prijzen. Zij hebben hun prijs van € 100, geschonken aan het
G(ehandicaptenteam) van SEV.
Het leukste voor ons is dat de Sport Meidenprijs toegekend werd aan het handbal B team.
Voor het waarom citeer ik een en ander uit de voordracht van de vereniging:
“ Dit meisjesteam is het meest getalenteerde jeugdteam van onze vereniging sinds tijden.
De gemiddelde leeftijd van deze meisjes bedroeg in 2003 15 jaar en als je dan ziet met welk enthousiasme zij het opbrengen om minimaal twee en sommigen vier keer per week te trainen, dan is dat hartverwarmend. Ook spelen zij graag het spelletje handbal getuige het aantal malen dat zij, naast hun eigen wedstrijden, in hogere teams zijn ingevallen.
De combinatie van inzet, enthousiasme en talent heeft vanaf het jaar 2001 duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
Onder leiding van hun al even fanatieke trainer/coach Jan Moes werden zij in de hoogste klasse van de regio afdeling Den Haag voor hun leeftijdsgroep met verve kampioen in het seizoen 2000/2001. Gevolgd door deelname aan het NKS kampioenentoernooi van Nederland voor C teams alwaar destijds een zeer goede tweede plaats werd behaald. Deze prestatie werd in herhaald in het seizoen 2002/2003 in de B klasse (leeftijdscategorie hoger)
Het team behaalde in 2003 het Nederlands kampioensschap beachhandbal in hun leeftijdscategorie. Dit was de prolongatie van de ook in 2002 behaalde titel.
Ook dit seizoen (2003/2004) draaien zij mee in de hoogste klasse van de jeugd (de A klasse). En dan te bedenken dat sommige meiden eigenlijk nog te jong zijn voor deze klasse.
Dat deze prestaties niet alleen lokaal zijn opgevallen blijkt nog eens uit het feit dat enkele speelsters van dit team zijn geselecteerd voor het selectieteam van hun leeftijdscategorie van de afdeling Den Haag. Daarnaast is 1 van de speelsters (Dorien) een vaste waarde in het Nederlands handbalteam voor haar leeftijdscategorie.
Omdat zij ook als groep ook zeer positief en sportief naar buiten treden achten wij voldoende motivatie aanwezig om dit team te nomineren voor de titel sportteam van het jaar 2003.’

En dat is gelukt, zij kregen een prijs toebedeeld van € 300, met dank aan sponsor Het Motorhuis in Leidschendam. Helaas waren niet alle meiden aanwezig, omdat lopende afspraken nog nagekomen moesten worden. Dat ze sportief zijn blijkt uit het feit dat er door Femke en Ilse geschaatst werd in Heereveen. Simone en Jeanette Mooyman wer den op de schaatsbaan in Leiden verwacht en Kim en Angelique verlieten voortijdig Starlight om te bowlen in Zoetermeer.
De avond werd afgesloten met een interview voor radio Midvliet, dat op zaterdag rond het middaguur werd uitgezonden.
Meiden, mede namens het bestuur van de handbal, van harte gefeliciteerd.
Petra