Toernieuws 2

* Op koninginnedag hebben 30 fietsers weer het jaarlijkse “Rondje Haarlemmermeer” gereden. Een enkeling had voor deze gelegenheid zelfs een oranje fietsshirt aangetrokken. Misschien een leuk idee voor volgend jaar dat iedereen met zo’n shirt deze op koninginnedag draagt. Na de regen in de vroege ochtend droogden de wegen al snel op en scheen de zon volop, zodat het een geslaagde rit werd.

* De A1 had een internationaal tintje. Een Poolse jongen die in Den Haag woont reed met ons mee. Bij het Kostverloren was hij Ronald tegengekomen en vroeg hem wat hij ging doen. Toen hij hoorde dat hij met Stompwijk een rondje ging fietsen wilde hij wel mee. Het bleek een aanwinst, want hij kon goed meekomen en schuwde het kopwerk niet. Na afloop vertelde hij dat het goed bevallen was. Er stond een stevige noordoostenwind zodat we eigenlijk de eerste 50 kilometer alleen maar tegenwind hadden. Eenmaal langs de Ringvaart gaven de kopmannen het dan ook een voor een heel snel op. Dit werd bij de A1 opgelost door in een waaiertje kop over kop te draaien. Dit werkte prima, zodat toch aardig doorgereden kon worden.

* De A2 reed met 18 personen. Bij Leiderdorp zorgde een glasscherf voor een lekke band. Toen even later diezelfde band weer was lek werd gevreesd voor meer problemen en werd de helft van de groep alvast doorgestuurd. Uiteindelijk bleek van die nieuwe band het ventiel niet in orde. Zonder verder oponthoud reden ze naar de stop in Cruquius, waar de A1 inmiddels al vertrokken was. Na ruim 105 km waren de 3 groepen weer terug in Stompwijk.

* Aanstaande zondag 9 mei is het Moederdag. De A (80km) en B (75km) rijden dan zoals gewoonlijk naar Hekendorp. De C rijdt naar Klein Giethoorn (40 km). Vertrek is om 8.30u vanaf het erf van T.C. v/d Meer, Oostvlietweg 30. Dat erf is groot zat, dus we verzamelen niet op de weg!