Toernieuws

Wat een tocht!

* Er zijn veel woorden die deze rit kunnen omschrijven: mooi, druk, toeristisch, toeschouwend, zonnig, enz. enz. De tulpentocht naar Lisse. Het is de eerste keer dat ik deze rit heb gereden. Super, wat zijn die velden mooi! En vooral de hyacinten ruiken nog eens erg lekker ook! We hebben natuurlijk erg veel geluk gehad met het mooie weer, waardoor de velden nog mooier uitkwamen.
Onze groep, de A2 met Jaap, was vroeg bij de koffie. Het stroomde al snel helemaal vol. Toen we weer weggingen, zagen we zelfs dat er ineens erg veel toiletdames in de gang zaten!
Net weer op de fiets kwamen we de andere A2 groep tegen, zij waren erg laat bij de koffie. Ben benieuwd naar hun fietsrit.
Wij gingen terug door de duinen bij Noordwijkerhout. Daar bleek een prestatieloop te zijn, waardoor we eerst al om moesten keren en later nog eens ruim vijf minuten tot toeschouwer waren veroordeeld. Het was mooi weer, dus geen probleem. Vervolgens kwamen we uit bij de Boulevard van Noordwijk waar de versierde auto’s van het Bloemencorso op een rij stonden. Stapvoets zijn we er langs gereden. Het fietsen hoeft niet altijd hard te gaan. Het is leuk om dit soort dingen even mee te nemen.
Het laatste stuk reden we langs nog een paar bollenvelden en toen via Wassenaar weer richting Stompwijk. Het was een mooie tocht, zelfs voor de fietsers die een groot deel van de route ook zaterdag al gefietst hadden als voorbereiding op de Ronde van Nederland. Op koninginnedag is er weer een tocht en dán komende zondag… de 11 dorpentocht! Hopelijk zijn er weer net zo veel deelnemers als vorig jaar. Het is een hele mooie route, op alle afstanden en ook na afloop is het altijd erg gezellig. Dus tot volgende week!

Jolanda Nowée

* De B was nog zonder de “vaste” kopman Wim (Vergeer) en ditmaal ook zonder de tempomaakster Lydia. Zodat we vandaag met zijn achten heerlijk relaxed naar de bloembollen gingen. Iets langzamer als normaal, maar niemand die het erg vond. Het duurde even voor we de eerste bollen zagen, maar toen was het ook echt raak. We reden letterlijk tussen de bollen, rechts de tulpen, links de narcissen. Willem (van Heeringen) heeft ons weer mooie nieuwe weggetjes laten zien. We kwamen zelfs nog een bloemenmozaïek van Pinokio tegen. Na de koffie langs de ringvaart was het tempo nog steeds heerlijk relaxed. Maar toen naderde ons van achter een dame (volgens Gerard Cox was dit echt een lekkere strakke blonde meid op een racefiets) die ons met een gang voorbij vloog. Ja, met vader Cees voorop, dan weet je, nu gaat het tempo omhoog. Daar gaat hij achteraan. En dat klopte ook. Dat kan hij nog steeds niet laten. Via Oud Ade en richting Leiderdorp waren we opeens Leo kwijt. In Leiderdorp waren ook ineens Nico en Willem verdwenen. Waarschijnlijk wachtten zij op Leo. Met een heerlijk tempootje, mooi weer en ongeveer 70 km ging de rest richting zijn eigen huis.

Marianne de Mos

* C groepen
Het was nog even twijfelen vanmorgen, wel of geen korte broek aan? Het zou ongeveer 17 gr. worden, maar nog niet om 8 uur! De helft ven de leden koos voor de korte broek of deed met de pauze wat uit. Maar het was goed te doen zo. Vandaag dus de tulpentocht, er stonden er 74 aan de start en die hadden er duidelijk zin in. Ik had als captain een vrije dag, Elly en Willem v. H. hadden de route voorgefietst, dus ik liet me verrassen. Zo kwamen we met z n tienen toch op plekjes waar ik nog niet geweest was. We genoten van de mooie omgeving en natuurlijk van de mooie bollenvelden! Bij de koffie aangekomen was het een drukke boel, er zaten er zelfs buiten in het zonnetje!
Wij konden nog zitten in de gang tot er een tafel vrij was. De bediening was super en van lieverlee werd het rustiger. Ook de C2 was er al (met 5) en hadden ook een mooie route gekozen. In Voorhout zagen ze zelfs enkele mozaïeken van de corso route. Ook de terugweg was mooi, het werd al druk op de weg, en om ong. 12.30u reden we Stompwijk binnen. Toen hadden we er bijna 60 km. op zitten.

Annie van Rijn