Snoeiabonnement Meidoornhagen

Landschapsbeheer Zuid Holland doet haageigenaren in het gebied buiten de bebouwde kom van de gemeente Leidschendam/Voorburg een interessant aanbod: voor een gereduceerde prijs van € 1,50 per meter per snoeibeurt (prijspeil 2004) komt een landschaps onderhoudsteam één of tweemaal per jaar uw meidoornhaag snoeien. U heeft dus geen omkijken meer naar het onderhoud van de meidoornhaag.

Na de recentelijk gestarte actie “Herstel historische meidoornhagen” start Landschapsbeheer Zuid Holland nu samen met de gemeente Leidschendam/Voorburg deze tweede op meidoornhagen gerichte actie. Dit omdat na de aanplant van nieuwe hagen het onderhoud minstens zo belangrijk is. Door dit op een goede manier uit te voeren wordt en blijft de haag mooi dicht en heeft het verkeer de minste hinder van de haag. Met een snoeiabonnement via Landschapsbeheer Zuid Holland heeft u geen zorgen meer over het onderhoud van de haag. U geeft onze onderhoudsploeg opdracht één of tweemaal per jaar de haag te scheren (juli en/of november). Deze onderhoudsploegen bestaan uit mensen uit zorginstellingen die niet in het normale arbeidsproces passen, maar heel goed werk kunnen verrichten in een Landschaps Onderhouds Project (LOP). Al meer dan 25 jaar verrichten deze ploegen kwaliteitswerk in het landschap. De begeleider van de ploeg bespreekt vooraf met u de details van het uit te voeren werk.

In het boekje “Maak uw erf goed”, in 2002 uitgeven door de gemeente en Landschapsbeheer Zuid Holland zijn een aantal tips beschreven voor het onderhoud van de Leidschendamse meidoornhaag. Hierin wordt onder meer aangeraden de haag minstens één maal per jaar te scheren op ongeveer 1,25 meter hoogte. In de praktijk blijken de hagen echter heel verschillend onderhouden te worden: sommigen scheren de haag tweemaal per jaar om bijvoorbeeld veel zicht op de polder te hebben, anderen scheren de haag het liefst nooit omdat ze dit geen fijne klus vinden of geen tijd hebben. Voor beide groepen en iedereen daartussenin is dit meidoornhagensnoeiabonnement bedoeld.

Meer informatie?
Woont u in het buitengebied van Leidschendam/Voorburg en wilt u een snoeiabonnement voor meidoornhagen? Mail of bel dan met de Regiocoördinator van Landschapsbeheer Zuid Holland, Arjan van Duijvenboden. Telefoon: 0182 683657,
E mail: arjan.van.duijvenboden@zh.landschapsbeheer.nl.
Internet: www.landschapsbeheerzuidholland.nl