Toernieuws

Het was zondag een heerlijk zonnetje die door de gordijnen naar binnen kwam. Dat beloofde een mooie dag te worden. Ook bij de start merkten we dat, er stond een record aantal fietsers (79) voor dit seizoen.

De A en B groepen reden naar Maasdijk. Meteen bij vertrek werd de A1 bijna de kant in gereden door een takelwagen van de politie. Hij reed zonder sirene of zwaailichten, maar had kennelijk niet veel zin om wat af te remmen en bleef gewoon midden op de weg rijden. Nou wekt een groep racefietsers wel vaker ergernis op, dus we zijn maar gewoon doorgereden. Wat ons ook opviel was het vele glas op de weg. Op weg naar de start moest ik al 3 keer een kapot bierflesje ontwijken en ook tijdens de rit kwamen we verschillende kapotte flesjes en ander glas tegen. Dat er niemand een lekke band door gekregen heeft is eigenlijk opmerkelijk.
Bij de A2 van Jaap hadden er een paar straf. Ze mochten niet op kop rijden, omdat ze vorige week te hard doorgereden waren na een bocht. Jaap moest toen het gat dichtrijden en dat was hij nu nog niet vergeten. Achteraan aansluiten! Ze konden hem nog wel overhalen om terug een omweg via ’s Gravenzande te maken. Anders kwamen ze niet aan de kilometers en dat was toch zonde met dit mooie weer.
De A2 van Frans reed een mooie route via het Broekpolderbos en de Krabbeplas. Toen hij daarna het fietspad naar Maasdijk wilde nemen vergiste hij zich en raakte alsnog van de route. Ook op de terugweg ging het niet overal van een leien dakje. Frans wilde een stoplichtloze route naar Delft rijden. Via wat viaducten over de A4 en het Wilhelminapark kan dat ook wel, maar dan moet je wel de juiste fietspaden kiezen. Na wat ronddolen in het park kwamen ze toch weer op de weg naar huis. Na zo’n 90 km waren de A groepen weer in Stompwijk terug.

Arno van Rijn

Het B peloton was ook deze week weer zeer groot. Acht mannen en 5 vrouwen, dat was een tijd geleden. De B heeft zelfs een nieuw dameslid in de gelederen. Van harte welkom Mariska. Ook was Ida weer terug bij de B na een kort uitstapje bij de C. Misschien volgen er meer. Heerlijk fietsweer en voor mij een nieuwe rit naar Maasdijk. Via Leidschenveen, Nootdorp en bij de Ackerdijkse plassen de Elfdorpenroute gevolgd. Even dacht ik, zou Willem zich vergist hebben en naar Maasland gaan? Ja met 37 km is het toch wel tijd voor een bakkie. Maar helaas, vlak voor de koffiestop in Maasland gingen we linksaf en zouden we na 8 km in Maasdijk aankomen. De koffie gaat wel eens sneller, maar we zaten daar toch heerlijk op het terras. De terugweg ging ook weer via de route van de Elfdorpentocht. Die is zo mooi die mogen we best vaker rijden. Als je met Nico (van Vliet) rijdt dan hoor je altijd een aantal wetenswaardigheden van iets. Zoals na het zien van paard en wagen, een uitgebreide lezing van de zwaarste paarden race ter wereld, de grand national. Waar een paard (red rum?) wel 3 keer achter elkaar die race won. Het paard ligt ook begraven op de renbaan. Vlak bij Maasdijk is de Steenbroekpolder, gebouwd op een grote vuilnisstort. En bij het binnenkomen in Rijswijk moest je vroeger een halve cent tol betalen om door de poort te mogen. Zo zie je maar, fietsen is niet alleen gezond, je leert er ook nog wat bij.

Marianne de Mos

De C groepen
Wij gingen naar Rijpwetering (de Rip) met z’n 13en (C1) en de C2 met 4. Na overleg met Jan nam ik een route tegengesteld aan gewoonlijk. Leiderdorp, Hoogmade, bij Rijpwetering rechtsaf, stukje Braasem, Roelofarendsveen en zo naar het café “de Vergulde Vos”. Dat was goed uitgekiend, want het was precies 10.00u (de tijd dat ze open gingen). Lekker buiten genietend van ons bakkie kwam na 15 min. ook de C2 die bijna dezelfde route had gevolgd.
Terug met andere kopvrouwen ging het ook lekker en waren we allemaal ca. 11.15u thuis met ca.50 km. De C2 kwam vlak daarna. Zij hadden ook lekker gefietst en namen op de terugweg ook nog even het nieuwe tunneltje mee.

Annie van Rijn

Deze week wordt een drukke fietsweek voor de toerclub. Op woensdag starten 8 leden voor de Ronde van Nederland van RTV Steenwijk. Ook vertrekt woensdag een groep van 11 leden naar Luxemburg waar zij een paar dagen gaan fietsen. We wensen allen veel succes en gezelligheid.
Er staan ook weer een aantal clubritten op het programma.
* Donderdag 20 mei (Hemelvaartdag) is er de Tunneltocht voor A en B (110km). Let Op! Vertrek om 8.30u vanaf Het Blesse Paard
* Polderdag fietstocht. De start is om 10.00 u, o.a. bij Kristel en Thea van der Salm, Meer en geerweg 3 en Café De Meester in Zoeterwoude en de route loopt langs diverse boerderijen die open zijn gesteld voor publiek. Er zijn verschillende routes uitgezet.
* Op zondag 23 mei weer de reguliere ritten. Dan gaan de A(100km) en B(90km) naar Uithoorn. Voor de C groepen is zondag de tocht naar ?????? Ja dat is nog een vraag voor jullie en voor de captains een weet, want het is de verrassingstocht (ca. 50km). De start is weer om 8.30 u vanaf het erf van T.C. v/d Meer, Oostvlietweg 30.