Wijk en wouden

Een toast op het Land van Wijk en Wouden

Wij willen u graag uitnodigen voor de officiële opening van de polderdag in het Land van Wijk en Wouden. Deze zal plaatsvinden op 20 mei 2004
Tijd: 10.00 uur
Plaats: Boerderij Dick en Margriet Sol, Voorweg 28a 2391 AC Hazerswoude dorp, 0172 588537.

Omdat de polderdag dit jaar in het teken staat van proeven in de polder willen wij met u proosten uitbrengen op het land van Wijk en Wouden en uw gezondheid.
Het programma is als volgt:
10.00 uur Opening door Gerard van der Hulst, voorzitter van de WLTO Rijn en Vlietlanden
10.05 uur ????????
10.15 uur Familie Captein winnaars beste kaas van Nederland
10.25 uur Slotwoord door Gerard van der Hulst
10.35 uur Officiële opening
We heffen het glas met echte melk uit het Land van Wijk en Wouden.

Als thema is gekozen voor ‘Proeven in de Polder’. Het Land van Wijk en Wouden heeft immers veel te bieden als het om eten gaat. Het wordt een culinaire fietstocht langs diverse boerderijen waar plaatselijke producten/gerechten te proeven zijn. U kunt daarbij denken aan de beroemde boerenkaas, boerenijs, zuivelproducten e.d. maar ook gerechten die klaargemaakt zijn met aardappels, paprika’s, tomaten. Naast het proeven is er op de boerderijen ook gezorgd voor vermaak. Van schapenscheren tot popmuziek, van smartlappen tot kunstenaars, van schapendrijven tot de vogelwerkgroep.

Doel van de Polderdag is de mensen die in en om het land van Wijk en Wouden wonen meer te betrekken bij datgene wat de polder te bieden heeft. De Polderdag in het Land van Wijk en Wouden is een initiatief van stichting Grote Polder Groene Hart, de WLTO en de Vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk en Wouden. De polderdag richt zich op inwoners van Zoeterwoude, Stompwijk, Leidschendam, Rijnwoude, Zoetermeer en Leiden.