Een Gouden week voor Frans

Afgelopen week viel Frans Groen (voor deze gelegenheid) in ‘t Goud met zijn neus in de boter. Hij werd vorige week maandag gebeld met de vraag of hij op dinsdag thuis zou zijn omdat er een pakje afgeleverd zou worden. Frans moest eerst nog even werken maar zou later op de ochtend thuis zijn. Zijn vrouw Wil gaat altijd op dinsdagochtend naar haar moeder, dus hij zou zelf thuis zijn. Bij thuiskomst stond er achteraf gezegd wel een auto wat lastig geparkeerd voor zijn deur, die nadat Frans zelf geparkeerd had, weer wegreed. Thuisgekomen, gewassen en geschoren. Toen de bel ging deed Frans open en stond Gaston Starreveld van de Postcodeloterij voor zijn neus. Direct stonden de camara’s klaar om hem te filmen. Een rare gewaar wording, dat was het. Hij viel in de extra prijzen een kreeg een BMW voor gereden. Zijn vrouw is altijd gek op het program ma en vooral op Gaston. Jammer genoeg was Wil dus niet thuis. Hij wilde hier graag tekenen, niet voor ontvangst, maar voor het uitzenden van datgene wat er gefilmd was. Ze hebben vrij lang gefilmd, maar in de uitzending werd er misschien net aan een minuut uitgezonden.
Frappant hoeveel mensen hier al van af wisten. Hij is afgelopen week en zeker zondagavond na de uitzending nog door diverse mensen gebeld die hem feliciteerden. Frans heeft zelf een Renault Twingo en die wil hij helemaal niet kwijt, hij blijft lekker in zijn oude auto rijden en hij heef gekozen voor de waarde van de auto, minus 25% kansspelbelasting. Hij heeft er totaal geen behoefte aan om in een dikke BMW te rijden, dat is boven zijn stand. Hij blijft gewoon hand en spandiensten verrichten en is niet van plan naast zijn schoenen te gaan lopen.
Hij dacht die dinsdag, als nou de voetbal ook nog wint aanstaande zondag, wordt het een gouden week. We blikken samen nog even terug naar de wedstrijd van zondag tegen S.J.Z. In Zoeterwoude zeiden ze dat ze gek zijn in Stompwijk door een barbecue mee te nemen naar een voetbalveld, gezellig toch, vindt Frans. Naast de barbecue, hadden ze het doel dichtgeseald en een aantal spandoeken opgehangen en niets gesloopt. Veel volk op de been, naar schatting toch gauw richting 1200 man en veel vuurwerk. Het werd een supergeslaagde zondag. Aanstaande zondag moet er natuurlijk nog een wedstrijd gespeeld worden op het terein van R.C.L. (thuiswedstrijd voor verslaggever Beukema). Bij winst staat de feesttent al klaar en is de muziek en kan er dus direct gefeest en bij verlies over twee weken een herkansing. Het is niet te hopen want zo duurt het seizoen wel erg lang. Frans hoopt dat de Stompwijkse supporters weer zo goed vertegenwoordigd zullen zijn om de ploeg te ondersteunen en wenst de ploeg veel succes toe.

Petra Oliehoek