Meiden van Jan Moes weer kampioen

Zondag, 23 mei, werd de laatste competitiewedstrijd gespeeld door de A2 tegen Dios uit Den Hoorn. De uitwedstrijd was net aan met een punt verschil gewonnen. Het kon er dus nog om spannen. Het A team bestaat eigenlijk uit allemaal B tjes en slechts één A speelster. De tegenpartij was dus op alle fronten een maatje groter sowieso in het aantal kilo’s gewicht en daarbij scheelde het soms decimeters in lengte. Het werd een ruige wedstrijd waarbij soms speelster uit hun schoenen gezet werden, er had van trainer Jan wel wat meer kleur (geel) in de wedstrijd gemogen.
De eerste helft eindigde in een 10*5, maar in de tweede helft kwam de tegenstander steeds dichterbij en was er nog maar 2 of 3 punten verschil. De verdediging van de tegenpartij sloten de gelederen gelijk aan de Sigfriedlinie (voor de 50plussers onder ons). Er was bijna niet meer doorheen te komen, maar de speelster hielden hun koppie erbij en speelden op vrije worpen. Er waren prachtige reddingen bij van Naomie van der Meer, op haar been schoot ze de bal uit het doel en toen de bal weer in het veld kwam hield ze hem direct weer tegen. Gejuich van het publiek en een big smile tot ver voorbij haar oren was de beloning van haar voor het publiek. Naomie heeft afgelopen jaar veel progressie gemaakt e dat belooft wat voor volgend jaar. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 16*14 en werd dit team ongeslagen kampioen. Ze hebben veruit de meeste doelpunten gemaakt, namelijk 299. Net ééntje te kort om de 300 te halen en pakweg 160 doelpunten tegen en dat in 14 wedstrijden.
Aan deze wedstrijd ging een demowedstrijd vooraf van de A1 tegen Odis. Ook zij speelden hun laatste competitiewedstrijd en stonden in de eerste helft al met 27*5 voor. Een helft duurt 30 minuten dus elke minuut viel er minimaal een doelpunt, dat is andere koek dan voetbal waar je soms 68 minuten moet wachten voordat er iets gebeurd. De wedstrijd eindigde met een 37*10. Dat team is als 2e geëindigd met ook een gigantisch veel doelpunten voor. Zij scoorden in 12 wedstrijden 283 doelpunten voor en liggen hiermee pakweg 60 doelpunten voor op een ander team.
Aanstaand weekend staat er nog een toernooi bij Ventura (Schiedam) op het programma en deze week gaan de strandtrainingen van start voor het beachhandbal.
Jan (en de meiden van het team en het publiek)betreuren het feit dat drie leden van dit team een jaartje de koelkast in gaan. Marloes gaat in het schepijs in de nieuwe ijssalon van haar ouders Peter en Nel de Jong. Femke en Ilse Hilgersom gaan komend jaar al hun aandacht richten op het schaatsen. De meiden werden getrakteerd op frisdrank en patat.

Hierboven poseren staand: Eva Oliehoek, Femke Hilgersom, Marloes de Jong, Naomie van der Meer, Jeannette Mooiman, Annelijn Hiel
Zittend: trainer Jan Moes, Ilse Hilgersom (zusje van Femke), Simone Mooiman (zusje van Jeannette) , Marieke Moes (dochter van Jan) en Laura Oliehoek (zusje van Eva) en coach Jan v.d.Burg. Leuk al die zussen in een team. Meiden gefeliciteerd.