Toernieuws Toerclub Stompwijk

Een rustige dag bij de toerclub afgelopen zondag. In het hemelvaartweekend wa ren velen elders aan het fietsen of hadden andere bezigheden. Er waren 39 fietsers die van start gingen richting Uithoorn of Moordrecht. De B was vandaag met 5 vrouwen en 5 mannen. Maar vandaag mochten we ons best A3 noemen. Ons nieuwste lid (Mariska) is gelijk maar tot kopvrouw gebom bardeerd. En dat deed ze voortreffelijk. Met deze wind was het zeer moeilijk om in haar wiel te blijven. Met een flinke wind wel met zon via Leiderdorp/Ter Aar/Nieuwveen langs de Amstel naar de koffiestop in Uithoorn. De bardame stond er alleen voor, maar het ging aardig vlot allemaal. Omdat we met ongeveer 40 mensen waren dacht ze dat we de motorclub waren. De man op het terras dacht dat we van de tennisclub waren. Ik heb nog nooit iemand in zo n geel shirtje op een motor of een tennisbaan gezien. Maar de voorzitter heeft in 1 minuut onze clubhistorie uitgelegd. De terugweg ging via de Kromme Mijdrecht naar Noorden/Bodegraven/ Boskoop/Hazerswoude. Met ongeveer 95 km waren we weer in Stompwijk.

Op Hemelvaartdag heeft een groepje van 9 personen bestaande uit A1/A2/B de Tunneltocht gereden. Deze tocht gaat via de Rottemeren/Brienenoordbrug/Kil tunnel naar Puttershoek, waar koffie gedronken wordt in het geboortehuis van schaatser Kees Verkerk. In dit café heeft de tijd echt even stilgestaan. Via de Heinenoordtunnel en Maastunnel weer richting huis. De route loopt via een mooi fietspad langs water en pittoreske huisjes. Zodat je je niet kan voorstellen dat je midden door Rotterdam rijdt. De A rijders hebben zich voortreffelijk aan het tempo gehouden zodat het voor iedereen een leuke tocht is geweest. Helaas moesten we 3 keer stoppen voor een lekke band, maar met 110 km was iedereen toch om 14.15 thuis.

Marianne de Mos van der Meer

De C groepen.
Vandaag stond er een verrassingstocht voor ons op de kalender. In overleg besloten we nog eens naar café East End in Moordrecht te gaan.Vorig jaar was het me niet gelukt dus ging ik het nog eens proberen.Het zouden wel heel wat kilometers worden, maar we zouden wel zien. In 2 groepen van 6 en 4 vertrokken we richting de Rotte, ik dacht dat we daar voorbij Meerenbos de brug over moesten, maar dat pakte verkeerd uit. Op de bordjes gezien zouden we nog ± 10 km verder moeten en we hadden er al 25, dat werd te veel vonden we, want we zouden terug nog veel tegenwind krijgen. Dan maar de koffie bij café Oud Verlaat, daar waren we wel aan toe. Al baalde ik wel! Na even een telefoontje gepleegd te hebben naar Moordrecht bleek ook de C2 er niet aangekomen te zijn (ook te ver misschien). Zij zijn op de koffie gegaan bij de Roerdomp. Voor de terugweg kozen we via Bergschenhoek, Bleiswijk en het laatste stuk van de 45 route van de 11dorpentocht, door het Balijbos. De laatste loodjes waren zwaar vanwege de wind maar we waren toch mooi op tijd thuis (12.15u) met bijna 55 km. We kwamen de anderen nog tegen en hoorde dat zij toch ook lekker gefietst hadden. En we gaan het zeker nog n keer proberen (drie keer is scheepsrecht).

Annie van Rijn

Volgende week maandag (2e pinksterdag) staat er voor de C Noordwijk op de kalender (± 50 km.) De A en B gaan naar Haarzuilens, ±100km. Start om 8.30u bij T.C. van der Meer

Ronde van Nederland
Een groep van 8 leden (Jaap, Peter, Nico, Henk, Paul, Ellie, Guus en Jan) heeft van woensdag t/m zondag meegedaan met de toerversie Ronde van Nederland, georganiseerd door RTV Steenwijk. De eerste 2 etappes naar Arnhem en Maastricht reden ze onder gunstige omstandigheden. Zonnig en niet te veel wind. Vrijdag begon de dag met wat regen. In de ochtend werd kriskras door de Limburgse heuvels gereden en over de natte wegen werd er voorzichtig afgedaald. Daarna richting Chaam met een stevige noordenwind tegen. Ook op zaterdag en zondag stond er diezelfde wind, wat deze editie van de Ronde toch wel tot een van de zwaarste maakte. De vierde etappe ging door bekend gebied, van Brabant via Zuid Holland naar Heemskerk. In Rijpwetering stonden er weer een aantal familieleden de deelnemers op te wachten om ze een hart onder de riem te steken voor de laatste loodjes. Dit jaar werd de route door de Bollenstreek ingewisseld voor een goed alternatief via Halfweg en Spaarndam, maar over de kale dijken met wind tegen was het wel lintrijden achter de kopman. De laatste tocht door de duinen naar Den Helder en over de Afsluitdijk zat de wind nog steeds niet mee, maar eenmaal in Friesland was het een stuk makkelijker. De Stompwijkse groep kreeg vanaf Balk ook nog een volgauto mee, zodat het laatste stuk niet fout gereden kon worden en de groep mooi op tijd binnen was. De avonden verliepen zoals altijd weer erg gezellig in de diverse jeugdherbergen en ondanks de vele tegenwind was het weer een geslaagde week.