Vlietpop

* Programmering Vlietpop rond
* Autumn en Burma Shave maken line up Vlietpop compleet

De organisatie van Vlietpop heeft met het vastleggen van de landelijke top gothic band Autumn en de jubilerende Haagse band Burma Shave de programmering voor Vlietpop rond. In totaal zullen zaterdag 3 juli negen acts te zien zijn op het jaarlijks terugkerende, gratis toegankelijke, Leidschendamse festival.
* Autumn:
Nederland telt een paar goticbands van formaat, en Autumn is er daar één van. Autumn bestaat al sinds de herfst van 1995, vandaar ook hun naam, en de Friese formatie is te omschrijven als een gothic metal band met een geluid dat verwant is aan Within Temptation en After Forever. Bij de forse, langharige mannen steekt zangeres Nienke de Jong af als een onrustige, lenige kat. De prachtige stem van Nienke De Jong gecombineerd met de bombastische riffs van de gitaren en melancholieke intermezzo s zijn een perfecte afspiegeling van de teksten over mysteries en legendes. Ze creëren een mysterieuze sfeer, die perfect past bij de teksten die verhalen vertellen over mysteries en legendes. Opvallend is een voorbijkomende dwarsfluit, die de Keltische sfeer in de teksten benadrukt. Autumn heeft met recht hun zevenjarig bestaan een volwassen plaats in de gothic/metalscene veroverd. Vorig jaar was Autumn onder anderen te zien op Lowlands en dit jaar is de Friese formatie na Within Temptation (2001), After Forever (2002) en Orphanage (2003) wederom een landelijke topact in deze scene die te zien is op Vlietpop.
* Burma Shave:
Burma Shave is een cross overband uit Den Haag, vernoemd naar een nummer van Tom Waits. De formatie vermengt rock, funk en hiphop tot een swingend geheel. Met name de meerstemmige vocalen van Martin en Prins springen in het oog. Burma Shave bestaat dit jaar net als Vlietpop 20 jaar (!). De bandleden laten zich in de beginperiode inspireren door new wave en pop uit de vroege jaren tachtig. Het debuutalbum onder de titel Stash wordt uitgebracht in een groot deel van Europa. De band treedt vaak op in clubs en op festivals in binnen en buitenland. Dit ritme houdt band jaren vast: bijna een unicum in de snel wisselende muzikale wereld van tegenwoordig. In april is het precies twintig jaar geleden dat Burma Shave werd opgericht. De groep vierde haar jubileum op 17 juni in het Paard te Den Haag met een groot aantal collega muzikanten zoals Rudeboy (o.a. Urban Dance Squad en Dyzack. Op 5 juli wordt dit feestje door Burma Shave nog eens dunnetjes overgedaan op Vlietpop.

Met het vast;leggen van de twee beschreven bands is de programmering voor Vlietpop rond. Naast Autumn en Burma Shave zullen de bands Lunar, Treble, Janez Detd. (B), Bad Candy, New Groove Habits, Soulvation en DJ Disco Dance Classics een optreden verzorgen op Vlietpop. Het laatste nieuws over Vlietpop en verdere informatie over Vlietpop is te vinden op internet: www.vlietpop.nl.