Mennen

MENNEN REGIO KAMPIOEN SCHAPPEN HEERJANSDAM
KIMBERLEY EN GERARD REGIO KAMPIOENEN VAARDIGHEID

Op zaterdag 19 juni waren de Regio Kampioenschappen voor de Menners in Heerjansdam,daar waren de fanatieke Blesruitermenners ook weer te vinden. Er werd 2x dressuur en 1x vaardigheid gereden. Met een paar kleine regenbuitjes hebben we het verder getroffen wat het weer betreft. Gerard de Groot startte als eerste van de blesmenners helaas heb ik de proeven niet gezien om een mening te kunnen geven en is er geen uitslag van Gerard bekend.Sonja en Manon startte achter elkaar achter elkaar in de klasse L dressuur en had Rene het druk met proeven voorlezen,bij Sonja zag het er weer netjes uit en had Benno er zin in al vond zij van niet bij Manon ging het duidelijk minder als normaal Lucky had het te druk met zijn tweespanvriendinnetje in de gaten te houden die voor het eerst mee was en liet het duidelijk afweten helaas,bij Kim ging de eerste proef ook niet erg best ook Murk had er nog even geen zin in maar maakte het zeer goed bij de tweede proef, Rene startte als laatste in de klasse B dressuur voor de eerste keer de eerste proef ging nog een beetje onwenning en begreep Kyra er nog weinig van maar ook hij maakte dat zeker goed in de tweede proef en behaalde zijn eerste winstpunt proficiat daarvoor.
Gerard startte als eerste in de vaardigheid klasse M en reed een zeer snelle foutlose parcour en al snel volgde Manon met een fouloos parcour ook in de klasse M, ook Kim wist het parcour in de klasse Z weer foutloos te rijden helaas ging het bij Sonja minder en reed er 2 ballen af wat bij haar toch zelden voorkomt,Rene startte met Kyra ook voor het eerst in de vaardigheid in de klasse L Kyra begreep ook hier weinig van maar deed het echt heel netjes al sprong ze helaas een keer over een balkje wat 10 strafpunten kosten en met 1 balletje eraf en tijd overschrijding mocht Rene zeker niet klagen.
De regel is dat je paard of pony maar 4x mag starten op een wedstrijd dus kreeg Manon de eer om voor het eerst tweespan te starten in de klasse L vaardigheid en Manon wist ook deze rit foutloos te rijden met Lucky en Kyra met maar een paar seconden tijd overschrijding was zij zeer trots op haar eerste winstpunt al dacht de Jury dat zij niet voor haar punten reed en dus haar prijs misliep, vogende week start Rene voor de eerste maal tweespan in Nieuwe Wetering.

Hieronder volgt de uitslag:

DRESSUUR
* Rene de Bruin 1 winstpunt klasse B
* Sonja de Jong 2de prijs 1 winstpunt klasse L
* Kimberley Boon 1 winstpunt klasse ZZ

VAARDIGHEID
* Manon Straathof 2 winstpunten klasse M pony s
* Gerard de Groot 1ste prijs 2 winstpunten klasse M paarden

REGIO KAMPIOEN
* Kimberley Boon 1ste prijs 2 winstpunten klasse Z paarden

REGIO KAMPIOEN
* Manon Straathof tweespan 1 winstpunt klasse L pony s

ZATERDAG 26 JUNI KRING KAMPIOENSCHAPPEN MENNEN IN NIEUWE WETERING BIJ MANEGE HOOGENBOOM. KOM GERUST EENS KIJKEN WIJ KUNNEN WEL WAT SUPPORTERS GEBRUIKEN!!

Namens de Mencommisie Sonja en Manon