Toernieuws

Er zijn vele redenen aan te wijzen voor de lagere opkomst bij de clubrit van afgelopen zondag. Vooral het weer (al dan niet terecht), maar bijvoorbeeld ook diverse feesten in het dorp en vaderdag. Aan het vertrek verschenen 36 leden die het wel zagen zitten. Dit keer van alle groepen een verslagje waarbij 2 verslaggevers hun debuut maken.

s Ochtends zag het weer er niet al te best uit, er hingen flink wat donkere wolken in de lucht en op sommige plaatsen heeft het ook flink geregend. Dit was waarschijnlijk de reden waarom er bij de A1 slechts 7 man vertrokken richting Langevelderslag. Gelukkig was het weer in ons voordeel want het bleef de hele rit droog. Maar de harde wind heeft wel de hele rit aangehouden. Een aantal leden van de A1 zag dit als een mooie gelegenheid om met volle vaart door de duinen richting de koffiestop te rijden. Hierdoor leek de groep soms niet meer op een toerclub, het leek wel alsof we bezig waren aan een ploegentijdrit. Het moet een mooi gezicht zijn geweest om zo n lang lint met hoge snelheden door de duinen te zien crossen. Gelukkig was door het weer ook het duingebied verder verlaten en had niemand last van ons. De snelle rit had alleen wel tot gevolg dat de meesten van ons bij onze stop al aardig moe waren. En toen volgde nog de weg terug met de wind pal tegen. Dat was dus behoorlijk afzien. De wind zorgde er uiteindelijk voor dat we met ongeveer 80 kilometer op de teller moe maar voldaan weer terug in Stompwijk kwamen.

Jurriën Rinsema

De toerclub herbergt grofweg 2 groepen fietsers: de bikkels , weer of geen weer, elke zondag gaan zij weer op pad om de felbegeerde koffie en appeltaart te bemachtigen, en de mooi weer fietsers , die acuut opnieuw in slaap vallen bij het zien van regen. Meestal behoor ik tot de tweede categorie. Fietsen moet ten slotte een hobby blijven. Maar na de tijdrit van vrijdag voelde ik mij beresterk en stond ik zondagochtend te trappelen voor een ritje met de A2. Dus sprintte ik om 8:15u bij de laatste regendruppels het huis uit, de andere mooi weer fietsers lagen al weer op één oor. We reden in een groep van 12 onder leiding van Jaap. Ik was niet de enige die een geweldige morele oppepper van de tijdrit had gekregen. Op weg naar de koffie en appeltaart in Langevelderslag sprintte Sjaak van Santen ervandoor, om 1 sec.eerder de koffie te nuttigen dan Siem van Es. Henk trok de premiesprints aan, een sponsor voor de premies wordt nog steeds gezocht. En tijdens de tour de Leiden van Nico Fakkel kreeg Leo van Santen het op zijn heupen. Stoer nam hij de kop, sprintte over een smal bruggetje, maar bij deze eerste hindernis miste hij de bocht en verdween hij in het hoge gras. Dus zat er voor mij niets anders op om het vrouwelijk geslacht in dit geweld te verdedigen, met Nico in mijn wiel “links” en “rechts” roepend. Het was een mooie tocht met smalle, hobbelige maar rustige paadjes, en uitgeraasd kwamen we weer in Stompwijk aan.

Annemarie van Haestregt

Vaderdag of harde wind. Daar blijven de B leden niet voor thuis. Weer met zijn elven aan de start. Na 2,4 km al de eerste lekke band. Via de duinen van Wassenaar, Katwijk, Noordwijk naar de Langevelderslag. 4 km voor de koffie de tweede lekke band. 10 meter verderop zag ik vader Cees op zijn knieën, gebogen over een kleedje hangen. Het had wel wat weg van een Islamitisch gebed. Maar hij was alleen maar zijn regenkleding aan het opvouwen. De regenkleding was gelukkig niet nodig. Een snelle en lekkere bak koffie in het knusse strandtentje. De terugweg ging via de Leidsche Vaart, waar we gelijk wat geschiedenis over deze vaart van Nico van Vliet kregen. In Voorschoten nog een lekke band maar toch op tijd thuis met zo n 70km om Vaderdag te gaan vieren.

Marianne de Mos

De C reed in een groep van 6 naar Meijendel. Onderweg passeerden zij onder andere het gebied rond de nieuwe tunnels van de NORAH. Er is daar de laatste jaren veel veranderd en dan vraag je je wel eens af waar je nu eigenlijk bent. Maar de inval captains wisten de weg wel en leidden de groep via een leuke route naar Wassenaar. Bij terugkomst in Stompwijk hadden ze 40km gereden.

Aanstaande zondag gaan de A en B groepen naar Harmelen voor een tocht van ongeveer 90km. De C rijdt de Braasemmermeer rond en maakt een tocht van ongeveer 50km. Start om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30. Zaterdagochtend al vertrekt een groep van 5 leden die in een week de Pyreneeën gaat verkennen. Ze hebben verschillende bekende klimmen op het programma staan zoals de Aubisque, Tourmalet en Hautacam. Het hotel staat op 10 minuten van Lourdes, dus mochten ze het zwaar krijgen dan kunnen ze altijd nog daar de bidon gaan vullen en bidden voor herstel van de benen.