Muizenissen

Er zijn momenten dat ik liever geen voetbal liefhebber ben…Zaterdagavond was zo’n moment. Die spanning….! Om gek van te worden.
We hadden alles zó geregeld voor de wedstrijd dat er niets mis kon gaan: oranje tompouchen voor bij de koffie, borrelnoten voor bij het bier, Sven naast zijn moeder op de bank en Youri naast mij op de bank (Sil lag in zijn bed opgesteld) en ik had de supervisie over de afstandsbediening. Deze opstelling hadden we óók tegen Letland en ja, wij zijn bijgelovig. De wedstrijden dáárvoor hadden we een hele ander opstelling en toen ging het niet goed.
Vanaf het opstaan zaterdagmorgen was ik al met de wedstrijd bezig en tijdens al mijn werkzaamheden van die dag blééf ik ermee bezig. Vlak voor de wedstrijd ben ik nog gaan vissen om vooral rustig te worden, dit tot grote verbazing van mijn gezinsleden die al lang voor de buis lagen. En toen was daar eindelijk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd…Ik ben tijdens de wedstrijd regelmatig de tuin in gelopen om de tomatenplanten wat bij te snijden. Toen het eenmaal op penalty’s schieten aan kwam was ik zó gespannen dat de tomatenplanten het heel erg te verduren kregen. Maar dat zagen we pas de volgende dag weer, toen het licht was….Youri zat heel onbevangen te kijken naar de penalty serie maar dat komt natuurlijk omdat hij niet op de hoogte was van de relatie penalty’s en Nederlanders. Wat héérlijk moet dat zijn! Gelukkig liep alles goed af en zijn we door, alleen betekent dit dat we nóg een avond met de billen bij elkaar moeten zitten kijken. Deze wedstrijd kan ik niet thuis kijken want ik moet werken, en mijn collega die avond (die niet van voetballen houdt) stuurde mij al een sms’je dat we géén voetbal gaan kijken! “Je neemt het maar op!”schreef hij. Je zou kunnen zeggen dat dit voor mijn gezondheid beter zou zijn maar we hebben op het werk geen tomatenplanten….En de wedstrijd volgen via de radio is ook geen optie want die presentatoren kunnen je helemaal gek maken van de spanning!
Via één van de vele EK televisieprogramma’s verneem ik dat de statistieken uitwijzen dat het gastland meestal in de halve finale eruit ligt. En als ik vedette Figo zie spelen van Portugal dan denk ik dat we best wel een kans maken want voor hem hoeft het niet meer zo. Net zoals de vedettes van Italië, Frankrijk en Spanje (Duitsland mag ik niet noemen want die hadden geen vedettes). Oranje heeft ook vedettes maar die zijn sinds de beruchte wissel van Advocaat en de daarna ontstane kritiek, ineens weer fanatiek geworden omdat ze voelen dat ze wel eens heel ver kunnen komen. En geluk dwing je af, dat bleek afgelopen zaterdag maar weer….Afijn, woensdagnacht weten we het. Ik heb me voorgenomen om rustig te blijven en goed mijn rust te pakken.
Nog één nachtje slapen!

Arjen Veldhuizen