Blesruiternieuws

Beste Blesruiters en mededorpsgenoten,

Zo n weekend van de Stompwijkse Paardendagen is altijd spannend. Het werd vlak voor de optocht prachtig weer. De belangstelling van menners en ruiters was er. Langs de route veel publiek, wat willen we nog meer. Geslaagd dus. Zaterdag met het springen lukte het Colinda de Groot om voor de tweede keer de Cor Jansen Wisseltroffee te winnen. De volledige uitslag komt weer in de Ruif. Het was me wat op de korte baan, razend spannend tot het laatste toe. Omdat het paard niet meer zuiver was(draverstaal) heeft Wimpie zich teruggetrokken. Hij blijft naar de paarden toe een eerlijk mens, zijn Nandoe Enzelens gaf aan niet verder te kunnen en Wim kennende respecteert hij dat. Een draver moet je niet beledigen zo liet hij neerschrijven in het eerdere interview.
Even een verklaring over de T shirts met de tekst van Wim naar Wimpie. Als ouders kies je ooit een naam waar je je aan wilt houden. Wij noemden hem kleine Wimmie en later Wim. Het lukte ons om hem Wim te blijven noemen totdat hij zijn intrede deed in de draverswereld. Iedereen noemt hem en kent hem daar als Wimpie.

* De oefenmarathon bij Ab Spaan.
Afgelopen zaterdag bouwden we daar 6 hindernissen, waarvan de waterbak al gegraven was. Met de dressuurproef en de vaardigheid maakten deze de wedstrijd compleet. De totaalwinnaars waren: pony’s klasse 1: Kitty Smits Roeling, klasse 2: Sonja de Jong, paarden klasse 1: Pieter Buijs, klasse 2: Piet Roeling. De totale uitslag komt weer in de Ruif. Iedereen bedankt voor de hulp bij op en afbouw en niet te vergeten de catering.

* Ponykamp 2004.
Aanstaande zaterdag begint alweer het volgende evenement voor de Blesruiters, vrijdagavond alle spullen inleveren en zaterdag vanaf 8 uur in de ochtend de pony’s en paarden inladen. Namens het bestuur heel veel plezier allemaal.

Zo dat was het weer voor deze week.

De groeten van Piet van der Mespel.(secr)