Toernieuws 2

Toen ik s ochtends de gordijnen open deed zag het weer er goed uit. Maar toen ik richting de start van onze rit naar Noorden reed begon het zachtjes te regenen. Ondanks dat was opkomst aan de start was best hoog, 12 leden van de A1 lieten zich niet afschrikken door een beetje regen. En net onderweg sloot ook het 13e lid zich bij de groep aan. Deze was al eerder richting start gereden, wegens de regen halverwege weer naar huis gegaan, maar daar toch spijt gekregen en dus weer naar de start. Op de Overhaalbrug zag hij onze groep net voorbij komen. De eerste 35 kilometer van de rit verliepen zonder problemen. Maar toen vielen er tot mijn grote verbazing ineens een paar fietsonderdelen op de grond, die gevolgd werden door een zadel! Dit alles bleek afkomstig te zijn van Ronald bij wie de bout waarmee zijn zadel vast zat was gebroken. Even was Ronald bang dat hij staand op de pedalen terug naar huis zou moeten fietsen. Maar gelukkig werd het gebroken boutje in het gras terug gevonden, na het goede speurwerk van onze wegcaptain die niet eens zijn lenzen in had! Met het gebroken boutje gingen toen 3 van ons naar een boerderij toe. Daar kregen zij te horen dat er geen passende bout aanwezig was, maar dat 2 dammen verderop iemand woonde die altijd alles in huis had. Daar aangekomen bleek het probleem niet of er wel een boutje was, maar om de goede bout te vinden in alle potjes van deze man. Gelukkig werd er toch al vrij snel een passend model gevonden en kon Ronald zonder problemen zijn weg vervolgen. Voordat we bij de koffie waren was er nog 1 lekke band en verloor iemand zijn bidon, wat er voor zorgde dat de A1 door alle vertragingen als laatste bij de stop aankwam. Na de koffie volgde een probleemloze terugweg afgezien dat er nog heel even gestopt moest worden omdat iemand zijn zadeltasje verloor. Uiteindelijk kwamen we met ongeveer 87 km weer terug in Stompwijk.

Jurriën Rinsema

De A2 vertrok in 2 groepen richting Noorden. De 14 van Jaap werden er al snel 12 toen er 2 terug naar huis gingen vanwege de regen. Bij Alphen gaven nog 2 het op omdat 1 van hen zich niet lekker voelde. De rest vervolgde de rit in de lichte regen die vrijwel de hele ochtend aanhield. Gelukkig werd je niet erg nat, dus was het nog best te doen. Precies op het punt waar de A1 stil stond voor de afgebroken zadelbout reed in de A2 van Frans iemand lek. De bout was nog niet gevonden, dus leek het even of deze zich in de band van Siem had geboord. Maar dat was toch niet het geval.

B groep
Ik was wat laat deze dag en het gevolg is dat ik ter hoogte van het tunneltje aan de Veurseweg de verschillende groepen voorbij zie gaan langs de Vliet. Bij de Knipbrug zie ik in de verte een groep rijden richting Stompwijk ik gok erop dat het de B groep zal zijn. Op de Zuidbuurtseweg is de groep in rook opgegaan. Dan maar solo verder, ondanks de motregen. Als ik bij Alphen een brug op draai rijdt vlak voor mij ineens de A2 met Frans Oliehoek op kop. Een warm gevoel bekruipt mij en ik zet nog even aan om het gat te dichten. Zonder protest word ik opgenomen in de groep, komt natuurlijk doordat ik net als de rest mijn TC Stompwijk shirt aan heb. Gezellig rijd ik mee naar de koffiestop, nou ja gezellig? Na Zevenhoven, op het eind van de molenweg waar het pad versmalt, vliegen de koeienvlaaien vanaf de wielen door de lucht. Die koeien hebben nog steeds niet door dat je die shit naast het pad moet leggen en niet erop. Gelukkig valt het de caféhoudster niet op dat ik een vlaaitje heb meegepikt. Tijdens de koffie zie ik mijn maatjes van de B groep weer, ze hadden me toch gemist, ondanks de wind mee. Op de heenweg hadden ze nog een lekke band gehad en Nico was de gelukkige. Na de koffie sluit ik mij weer bij de B groep aan. Er rijden voor mij twee nieuwe gezichten mee en voor een ervan maken we even een stop bij een bushokje in Boskoop. Hij heeft last van zijn rug. Ter plekke laat hij ons een paar yoga oefeningen zien, waar ik het spontaan van in mijn rug zou krijgen. Maar zie daar, zo fief als een hoentje rijdt hij verder. Even schrikken we nog, als Margriet en Cees elkaar te dicht naderen maar het gaat gelukkig goed. Voldaan kom ik aardig gekleurd thuis, niet van de zon maar van de bagger. We hebben het toch maar weer geflikt.

Sportieve groeten, Willem van Heeringen.

De C groepen
Al op weg naar de Vliet, begon het te spetteren, nee hè, niet weer regen! Verschillende reageerden met, “Het zou toch in het noorden regenen?” Nu gingen de snelle groepen ook wel naar Noorden, maar dat bedoelden de weermannen toch niet? Je kon merken dat de meesten er niet op gerekend hadden, want er stonden er toch nog zo n 50 aan de start. Wij in een groep 8 gingen naar “de Rip”, met een omweg. Wat ik van plan was lukte niet helemaal, dus pakte we een stukje route van de vroegere Elfdorpentocht om zo in Warmond uit te komen. Langs de rijksweg naar de ringvaart en bij Nieuwe Wetering over de brug. Dan is het nog ± 3 km en zijn we ‘eindelijk’, met 34 km bij de Vergulde Vos. Na de koffie was het droog, maar al na ± 10 min. moesten er weer regenjasjes tevoorschijn komen! En het zou de hele dag nog zo druilerig blijven! Voor de terugweg dus geen ommetjes meer en om ± 12.15u waren we weer in Stompwijk met zo n 55 km.

Groetjes, Annie

Aanstaande zondag 1 augustus gaan de A (100km) en B (±85km) naar Schoonhoven. De C gaat naar Langevelderslag voor een rit van 65km. Start om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.

Mergellandroute
Op zaterdag 14 augustus hebben we de Mergellandroute op de kalender gezet. Het is een mooie maar best pittige route over diverse bekende klimmen in Zuid Limburg. We rijden ‘s ochtends gezamenlijk met auto’s naar Limburg waar we de route oppikken. We vertrekken om 6uur met de auto vanaf het Blesse Paard en hopen eind van de middag / begin van de avond daar weer terug te zijn. Het is geen georganiseerde tocht, maar we rijden gewoon via de ANWB bordjes die de 140km lange route uitstekend aangeven. Onderweg stoppen we uiteraard een paar keer voor een pauze.
Als je mee wil dan graag even doorgeven aan Arno, bij het fietsen of via 06 45488919.