Toernieuws 1

Ondanks de paardendagen dit weekend en de regen van de avond ervoor gewoon een goede opkomst op zondagochtend. 49 Fietsers verzamelden voor de wekelijkse rit die voor de A en B naar Vogelenzang ging. Een traditie in dit kermisweekend. De A1 was met 10 man en hun captain koos voor een route via de duinen. Het was er weer lekker rustig en dat rijdt wel zo prettig daar. Hier en daar pakten we een paar extra klimmetjes om dan via De Zilk bij de weg naar de koffietent te komen. De laatste kilometer gaat nog steeds over een onverhard pad met vele kuilen die deze keer ook nog vol water stonden. Het hele pad was nat en blubberig, wat ons na afloop weer een goede poetsbeurt gekost heeft. De laatste 50 meter tot de parkeerplaats is sinds dit jaar wel bestraat, met een vluchtheuvel erin ook nog. Alsof je na zo’n slecht pad nog behoefte hebt om te gaan racen. Maar het stuk bestrating aan het eind geeft wel aanleiding tot hoopvolle gedachten. Zouden ze misschien….? We rekenen er maar niet op. De A2 reed in 2 groepen van 13 naar de koffie waar zij tegelijkertijd aankwamen. In de groep van Jaap ontstond ook de jaarlijkse lekke band op het hobbelpad. Daar is bijna niet aan te ontkomen. Tijdens de pauze was er gelukkig tijd zat om de band te wisselen, want we moesten toch even wachten tot de koffie doorgelopen was. Maar zelfs in de pauze laten ze Jan de banden wisselen, terwijl dat juist de ideale gelegenheid is om het zelf eens te proberen. Alle tijd en met vele controle rende ogen om je heen. In de A2 van Frans Oliehoek fietste deze keer ook Frans Jansen weer mee. Hij komt ieder jaar over uit het oosten van het land om hier op de paardendagen aanwezig te zijn. Hij had dit jaar ook een neefje meegenomen om hem kennis te laten maken met onze toerclub. Na een rit van bijna 90 km waren we mooi op tijd weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Bij de B stonden er gewoon weer acht aan de start. De meeste komen dan ook niet uit Stompwijk en hadden geen zware paardendagen zaterdagavond. Via Warmond naar “Het Pannenland” in Vogelenzang. Met het bekende lekkebanden pad. Het begin zag er wel aardig uit, maar om de bocht begonnen de gaten en plassen. Had je gedacht toch schoon thuis te komen, met zo n pad is het niet mogelijk. Met de invalkopmannen Willen v. Heeringen en Cees v/d Meer was de heen en terugreis weer een leuke rit met weer wat nieuwe wegen. Bij de Kniplaantunnel hebben we nog een boerin gewaarschuwd omdat er in het land een schaap op zijn rug lag. Met een dreigende zwarte lucht boven Leidschendam was iedereen droog thuis met zo n 80 km.

Marianne de Mos

De C groepen
In een groep van 5 vertrok de C groep, zonder hun vaste captain, naar Bleiswijk. Fried nam een voor ons niet zo gebruikelijke route via Hazerswoude Dorp, Moerkapelle en Zevenhuizen zo naar de koffietent t Zeeltje. Hij nam met Kees al snel de rit aan zodat er van achter op een gegeven moment toch “`n tandje minder” kwam. Het was een mooie route, het was lekker weer en ook terug ging het verder prima. Met ± 55 km. waren ze voor 12.30u weer in Stompwijk.

Groetjes, Annie