Poldercross 2004

Ramona van Marwijk winnares stompwijkse poldercross

De zevende poldercross is weer achter de rug en na zes jaar mooi weer, zag het er nu naar uit dat de weergoden ons in de steek zouden laten. De ploeg bestaande uit Robert, Mark, Paul, Rogier, Leo, Peter, Arno, Winfried en Wim waren om half acht op de koffie bij Anny. Vrijdagmorgen kwam het met bakken uit de hemel en waren er twee in de vijver bezig met het parcours uit te zetten. De rest was aan het schuilen. De twee hadden dan ook poldercross doorwerkpakken aan. Nadat het droog was werd het parcours in snel tempo uitgezet. Om tien uur kwamen Astrid, Lucy en Loes ons voorzien van warme koffie. In de middag klaarde het op en hadden wij er vertrouwen in dat we weer een groot aantal deelnemers konden verwachten. Voor de zevende maal is het record verbroken!! Bij de jeugd waren er 187 deelnemers en vanaf 15 jaar 300 deelnemers. Een totaal dus van 487 tegen 462 vorig jaar, geweldig! Dit werd mede mogelijk gemaakt door 68 vrijwilligers. Om zeven uur werden er dus 187 jongens en meisjes door de heer Toon de Winter weggeschoten, wederom begeleid door de Fanfare die voor een heerlijk sfeertje zorgde bij de vijver. De broertjes Leander en Lucas van der Geest uit Warmond namen direct de kop en was Leander de sterkste van de twee. Derde werd Stony Kloosterman uit Leidschendam. Beste Stompwijker bij de jongens was Jordi Bennis met een 9e plaats. Bij de meisjes nam Rosanne de Boer meteen de leiding achtervolgt door Eline Bennis uit Stompwijk. Deze werden dan ook een en twee en derde werd Femke Bominaar uit Zoetermeer. Wat een pret bij de jeugd, soms buikschuivend gingen zij over het weiland. Het plezier staat voorop. Wat plezier betreft deden de deelnemers van af 15 jaar niet voor de jeugd onder. De winnaar bij de heren Hans Wesseling won met grote overmacht. Tweede werd Erik Simon Strijk uit Hazerswoude en derde F. van Rijn uit Hazerswoude. Beste stompwijker was Barry Soonius met een 19e plaats. Bij de dames werd voor velen Ramona van Marwijk verrassend winnares, maar kenners stonden daar niet gek van te kijken. Zij nam direct bij de dames de leiding gevolgd door Diana Hoovorst uit Leiderdorp, maar in het tweede gedeelte liep Ramona uit en won overtuigend. Mariska Scholtes werd heel knap derde en wij wensen haar veel succes in het komende marathon seizoen op de lange ijzers. Aan haar conditie zal het niet liggen. Niet alleen deelnemers uit de regio, maar ook uit Polen, Zuid Afrika, Canada, Amerika en Engeland deden mee.
Een heel voetbal elftal van RKDEO uit Nootdorp, vrienden die een vrijgezellenparty vierden, en 5 dames van een studentenvereniging uit Amsterdam met oranje zwemvleugeltjes en een witte overal aan stonden aan de start. Te veel om op te noemen. Het was voorpagina nieuws van het Leidsch Dagblad en de Haagsche Courant en verdrong daarmee het nieuws van de olympische spelen. Na afloop was het wederom een gezellige boel in de kantine van Stompwijk’92. Bedanken wij Sjaak Luiten die dit jaar het commentaar wilde verzorgen en al de vrijwilligers, EHBO, Fanfare en medewerkers van Stompwijk ’92, Lexmond Trading BV voor het gebruik maken van het parkeerterrein, de brandweermannen Maarten van Wageningen en Sjaak v/d Geest die de zevende poldercross weer tot een succes maakte.
* Foto’s en de volledige uitslag gerealiseerd door Loomans service en systeembeheer is te vinden op www.ijsclubstompwijk.nl.
* Wij konden weer beschikken over de accommodatie van Stompwijk “92 en de medewerking van de families de Jong, de Winter, Spruijt, vd Voort en Ripken.
* De poldercross 2004 ter ondersteuning van de jeugd van de ijsclub ”Nut en Vermaak” werd mede mogelijk gemaakt door:
* Loomans Service en Systeembeheer
* Loonbedrijf Kees Verhagen
* Hoveniers bedrijf F.A.G. van Rijn
* Daisy Flowers
* GTO
* Bouwbedrijf v.d.Haar
* Aannemersbedrijf Schouten
* Peter Koevoet Las en Constructiewerken
* Benzine en Rijwielhandel A. Hooymans
* Arie van Leeuwen en Stefan de Groot rietvrij maken van enkele oversteek plaatsen.
* COOP supermarkt Jos de Graaf
* Sjaak Hoogweg
* Rabobank
* Jan Borst Handel in Grond
* Joost Juffermans Rietdekkersbedrijf
* Arie Fokker Loonbedrijf
* Boerderij “Het Geertje”
* Schreuder Kantoorservice o.a. voor uw relatiebeheer software pakket

De commissie poldercross:
Joke Juffermans, Peter Hilgersom, Arno Turkenburg, Leo de Haas, Winfried van Beek, Wim de Groot