Toernieuws

Afgelopen zondag was het best wel lekker fietsweer. Voor mijn gevoel leek het de enige dag van de week zonder regen. En dat kwam goed uit aangezien er een rit van 90 kilometer naar de Vlist op de kalender stond. Ondanks het mooie weer vertrok de A1 toch maar met 4 man. We dachten eerst dat er nog een paar mee naar Zoelmond waren, maar ook dat bleek niet zo. Onze wegcaptain besloot om een lange rit naar de Vlist te maken. Met 60 kilometer kwamen we daar aan, de harde wind zorgde er voor dat ik wel blij was dat ik even kon gaan zitten. Tijdens onze stop vulde iedereen even zijn bidon bij. Een van ons dacht toen dat hij zijn bidon kwijt was. Hij wist toch zeker dat hij hem mee naar binnen had genomen. Voor de zekerheid ging hij toch nog maar even buiten kijken of de bidon nog op zijn fiets zat. Maar dat was niet het geval. Toen hij weer binnen kwam bedacht hij ineens dat zijn bidon in de zak op zijn rug zat. Toen ook de laatste zijn bidon gevuld had konden we onze weg weer vervolgen. Omdat we de heenweg al erg lang gemaakt hadden volgde een korte terugweg. Toch was deze best zwaar omdat het inmiddels nog wat harder was gaan waaien. Met iets meer dan 90 kilometer waren we uiteindelijk weer thuis.

Jurriën Rinsema

Deze week ging de rit naar Vlist. Ik dacht dat Vlist een klein plaatsje in de buurt van Rotterdam was. Hoe ik er bij kom, weet ik niet, maar dáár ligt het dus niet. Het ligt vlakbij Haastrecht en Schoonhoven. In onze groep, de A2 met Jaap de Jong, was ik de enige meid tussen alle mannen. Genoeg mannen dus om mij uit de wind te houden. En dat was nog best nodig, want de wind was af en toe verrader lijk. Daarbij hebben we nog flink doorgereden ook! Onderweg kwamen we nog een haan met een kip tegen. We konden de kip net aan ontwijken. Later ergens tussen Reeuwijk en Boskoop is er een listig bruggetje. Het is altijd weer spannend of er iemand in het water zal gaan of niet. Nou, het was dit keer bijna zover, maar de groep stond net op tijd stil. Tijdens de koffie is er nog gespeculeerd wie er voor de noodstop gezorgd had, maar ik durf er geen uitspraken over te doen. We waren trouwens als eerste bij de koffie. Vlak na ons kwam de A1, met verslik je niet: 4 rijders! Pas toen wij vertrokken kwam de B groep binnen. Zij hadden er al een flink stuk op zitten. Op de terugweg werd het voor mij, ondanks de mannen, erg zwaar. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen! In ieder geval weet ik weer dat ik benen heb! Gelukkig is fietsen vrij makkelijk: gewoon doorblijven draaien, dan kom je er vanzelf. En jawel, zo waren we even voor half één met bijna 100 kilo meter weer in Stompwijk.

B ploeg
Een verlate start van de B. Terwijl Nico zijn achterband aan het oppompen was, bleek zijn voorband helemaal plat te staan. Na een aantal minuten vertrok de B met 7 personen naar de Vlist. Via Zoetermeer, Bergschenhoek, Oud Verlaat, Cappelle, Krimpen, Berkenwoude. Dit Berkenwoude mag toch wel een van de mooiste gebieden van Nederland genoemd worden. Mooie weg, veel groen, veel dieren (zelfs lama s gezien) langs water en prachtige huizen/boerderijen. Tijd voor koffie, want bij een wegwijzerbord waar “Vlist” op staat, wordt er niet ge snapt dat we daar niet heen gaan, maar nog een stukje rechtdoor rijden. Maar korte tijd later (met 55 km) is daar dan de koffie. Via Haastrecht, Gouda, Zoetermeer langs de snelweg richting huis. Met 95 km waren we weer in Leidschendam.

Marianne de Mos

De C groepen
Omdat de captain afwezig zou zijn had ze de zorg voor de route overgedragen aan Mar v.d. Meer. De tocht zou gaan naar Haastrecht, waar wij maar één keer in het jaar komen. En dat is ook nog een lange tocht. Bij de start stonden maar 3 C1 le den, die twijfelden over de te rijden route. Van de C2 waren er 4, waarvan er een bijtijds thuis wilde zijn, dus besloten ze in 1 groep naar een andere koffietent te gaan en wel `t Zeeltje in Bleiswijk. Ze hebben wel een aardig ommetje gemaakt, door om de Rottemerenplas heen te rijden en voorbij Oud Verlaat, via de brug naar de koffietent te fietsen. Ze konden jammer genoeg nog niet buiten zitten, want het zonnetje kwam pas op de terugweg. Toen via Bleiswijk, Zoetermeer, Noord AA plas weer op huis aan, waar ze rond de klok van 12.00u Stompwijk binnen reden met iets minder dan 50 km.
Groetjes, Annie v. Rijn

Afgelopen zondag reed er ook weer een groep van 7 leden naar oud Stompwijker Maarten Tulp en zijn gezin in Zoelmond. Ze konden daar lekker op het prachtige terras in de zon bijkletsen en hadden een lekkere rit.

De volgende clubtocht is a.s. zondag 29 augustus. Alle groepen rijden dan de Ronde Venentocht naar café Tolhuis bij Nieuwveen. Voor de A staat er 100 km op de kalender, voor de B 90km en de C rijdt ±65km. Voor de C2 is er een alternatief iets dichterbij in Alphen a/d Rijn. Vertrek is om 8.30u vanaf Oostvliet weg 30.

Aanstaande zaterdag doet er voor het eerst ook een groep van de toerclub mee aan het NK Toerfietsen in Wateringen. Zij zullen daar een toertocht rijden waarbij ze zonder gebruik van km teller, horloge o.i.d. zo dicht mogelijk een opgegeven gemiddelde snelheid moeten benaderen. We wensen hen veel succes.

Feestavond
De datum voor de jaarlijkse feestavond als afsluiting van het seizoen is inmiddels ook bekend. Dit zal zijn op vrijdagavond 29 oktober. Hou deze datum dus alvast vrij in je agenda. De uitnodigingen worden t.z.t. verstuurd.