Toerclub A1

Verslag Toerclub A1 en C groepen
Afgelopen zondag stond er voor alle groepen van toerclub Stompwijk een rit naar nieuwkoop op het programma. De A en de B groepen betekende dit een tocht van 75 kilometer en voor de C zou het een tocht van 60 kilometer moeten worden.
Voor de A1 groep stonden er 7 mensen aan het vertrek. Op de heenweg maakte we een korte rit om zo als eerste bij de koffie te komen. En om krachten te sparen voor de terugweg. Bij de koffie waren we inderdaad ook de eerste. Het grootste deel van de tijd waren we zelfs helemaal alleen in het café. Na een tijdje arriveerde de B. Maar toen gingen wij al bijna weer vertrekken.
Toen we vertrokken begon de terugweg, waar we stiekem allemaal toch best bang voor waren, omdat het knap hard waaide. Onze kapitein liet ons eerst nog een stukje met de wind mee rijden om warm te worden. En toen begon het. Het eerste stuk moesten we tussen de open weilanden fietsen. Gelukkig werkten we goed samen en konden we dit stuk toch nog aardig door rijden.
Toch waren we onze kapitein best dankbaar, omdat hij de tocht aanpaste hoefden we namelijk niet door de polder heen. Door de beschutting op te zoeken bespaarde hij ons een hoop afzien.
Uiteindelijk waren we met ongeveer 80 kilometer weer thuis, en ondanks de wind waren we toch blij met het weer. De voorspelde regen is namelijk niet gevallen.
Jurriën Rinsema