Toerclub B

Toertocht B groep op zondag 12 september 2004
De weersvoorspellingen waren niet zo best. Harde wind met buien. Aan het ontbijt viel de eerste bui nadat ik was op gestaan. Het was ook gelijk de laatste bleek later. Het ging behoorlijk te keer maar na 5 minuten was het alweer gedaan. Naar buiten kijkend ontwaarde ik toch blauwe plekken in het wolkendek, genoeg blauw om te gaan fietsen. Naar de start toe fietsend, merkte ik toch dat de wind best pittig was, hopende dat het route schema zou worden aan gepast ging ik voort. Bij de start gaf ik te kennen dat ik liever richting “Hoek van Holland” wilde fietsen. (terug windje mee) Helaas mijn bede vond geen gehoor. De dames in de groep gaven te kennen dat ze mij wel uit de wind wilden houden, als het mij te veel zou worden. Ja, wat doet je dan, gewoon meefietsen.
In de buurt van “Alphen a/d Rijn was ik even de kluts kwijt. Hoe kan dat nu dacht ik, we gaan richting “Boskoop”? Maar via een heel mooi paadje kwamen we toch bij de hefbrug van “Alphen”. Op een heel mooie manier hadden we de bebouwde kom omzeilt. In “Nieuwkoop” gingen we bijna het café (“De Eerste Aanleg”) van de koffiestop voorbij, vanwege de rugwind. Maar uit een ooghoek zagen we nog net dat we in de remmen moesten. De A 1 zat al binnen, die hadden vast een stukje route afgesneden. Tijdens het koffie leuten, viel van verbazing mijn mond open. De C 1 kwam binnen, die had ik hier helemaal niet verwacht?
Met zijn vieren hebben ze toch dit klusje geklaard, ondanks de weersomstandigheden.(windkracht 5 7) Allen zijn veilig thuis gekomen en maar een kwartiertje achter de B groep in “Stompwijk”. Het waren, Annie van Rijn, Mar v.d. Meer, Ellie Leliveld en Ria Berg.
Proficiat dames, ook namens de anderen. Omdat het stukje op de terugweg tussen “Boskoop”en “Benthuizen” best wel heftig was en het grootste gedeelte van de groep uit de buurt van “Leidschendam” kwam zijn we via “Zoetermeer” terug gereden, door meer beschutting tegen de wind, scheelde dat behoorlijk.
En het laatste stukje nog wind mee ook.
Sportieve groeten, Willem van Heeringen