Toernieuw Toerclub Stompwijk

Het was afgelopen zondag heel mooi fietsweer. Daardoor reden we eindelijk weer eens met een vol waardige A1 groep. We vertrokken met maar liefst 13 man in de richting van Oudewater. Voor de A1 is dat best een grote groep. De heenweg ging lekker makkelijk met de wind in de rug. We hadden nog wel 1 lekke band, maar toch waren we als eerste bij de koffie. Gelijk na de koffie bleek dat Mark aardig op stoom was gekomen. Hij reed een tijdje een stuk voor de groep uit, maar bij een zijweg reed hij rechtdoor terwijl de groep rechtsaf ging. Zo kon hij zijn overdosis energie mooi gebruiken om het gaatje dicht te rijden. Eenmaal terug thuis bleek dat onze wegcaptain zijn huiswerk goed had gedaan, want op onze tellers stond ongeveer 85 kilometer. Precies het aantal kilometers dat ook op de kalender stond.
Jurriën Rinsema

Zes man sterk ging de B van start, de altijd zo gezellige vrouwen in de groep hadden het deze keer allen laten afweten. Nog steeds missen wij Wim Loomans, al weken hebben wij niets van hem vernomen, alles is toch wel goed met je Wim, laat eens wat horen? En Hans Heemskerk? Deze keer was Wim Vergeer er niet bij, hij had dit al van tevoren aangegeven. Dus moesten wij solo, nu maar hopen dat we geen pech kregen, gelukkig verliep wat dat betreft alles gladjes. Ook de route moest zelf uitgepluisd worden en dat valt niet mee als je naar Oudewater moet fietsen. Je hebt maar 80 km om op te snoepen, en dan wordt er van je verwacht dat je weer in Stompwijk staat. Door een hobbelige weg richting Moordrecht werden we zo ziek, dat we de eerstvolgende afslag namen om hiervan af te geraken. Een goede keuze bleek later, maar het gevolg is dat je toch weer meer kilometers maakt dan gepland. Met ± 50km kwamen we bij de koffiestop. De terugweg hebben we wat aangepast om de afstand niet uit de hand te laten lopen en dat lukte. Met ± 85km reden wij Stompwijk binnen. De gemiddelde deelname van de leden aan de zondagse ritten van de B groep ligt op 8+. Misschien kunnen we dat nog wat opkrikken. a.s. Zondag is alweer de laatste zomer toertocht over 65km naar “Klein Giethoorn”. Voor de afstand hoeft u het niet te laten. Weer en weder dienende, tot a.s. zondag. Sportieve groeten,
Willem van Heeringen

De C groepen
Met nog twee keer te gaan, wat de fietskalender betreft, stond er voor vandaag nog een keer een tocht naar Meijendel. Vaak koos ik voor het gemak de Oostduinenroute, maar nu wilde ik een hele andere kant op en wel richting Katwijk. De C2 vond dat wel erg vreemd en n beetje te ver dus gingen we vandaag weer eens in 2 groepen, van 5 en 4. Via Voorschoten, Stevenshof, Maaldrift, Wassenaar, zo naar Katwijk. Daar gingen we dan gelijk via de duinen terug. Het leek wel of het harder was gaan waaien, of we hadden een stevige tegenwind, want het bleek een behoorlijk pittig stukje tot Wassenaar. In het Meijendelgebied ging het wel weer, maar daar staan ook meer bomen. Bij de koffie “boerderij” zaten de anderen ons buiten al op te wachten en we schoven gezellig aan. Zij waren dezelfde kant op gegaan, maar gingen bij het Valkenburgsemeer weer terug. Na de heerlijke koffie met punten gingen we wel weer in een groep op huis aan. We namen geen ommetjes meer, zodoende waren we al om 12.00u weer thuis met ± 50 km.
Groetjes Annie v. Rijn

Aanstaande zondag dus de laatste toertocht van de kalender 2004 naar Klein Giethoorn bij Hazerswoude. Het is weer de jaarlijkse Gekke Paadjestocht , dus proberen de captains weer eens een wat ongewone route te kiezen. De A en B rijden ongeveer 65 km, de C 50 km. Vertrek is om 8.30 u vanaf Oostvlietweg 30.

Ook als de zomerkalender geëindigd is blijven we iedere zondag een clubtocht rijden. Het vertrek hiervan is m.i.v. 3 oktober vanaf de parkeerplaats bij Het Blesse Paard aan de Meerlaan. Start is om 9.00u en de richting wordt bij vertrek bepaald. De tochten lopen uiteen van 50 tot 75km, afhankelijk van het weer en de opkomst. Voor de C uiteraard iets korter.