Muizenissen

Als ik de media moet geloven zitten de meeste landgenoten in een vreselijke dip vanwege het overlijden van André Hazes, maar als ik zo om mij heen kijk dan zie ik toch iedereen normaal functioneren. Wat wél op valt is dat veel mensen nu ineens lied jes van Hazes neuriën in plaats van de reguliere liedjes. Ik begrijp toch wel het verdriet want de liedjes van André doen meestal terugdenken aan lange, gezellige stapavonden waar veel drank in het spel was. Want laten we eerlijk zijn, wie is er niet dronken mee geworden! Toen ik de kroeg ‘ontdekt’ had, sloot André altijd de avond (lees: nacht) af met zijn bekende ‘Het is tijd, de hoogste tijd’ en stond ondergetekende luidkeels mee te zingen (lees: brallen). Maar het bleef niet alleen bij in beschonken toestand meezingen, nee, ik kocht zelfs elpees van hem die ik dan draaide als ik zat te puberen in mijn kamertje. Ik kan dan ook gerust zeggen dat de meeste teksten van zijn liedjes nog steeds door mij, zonder haperingen, gezongen kunnen worden. Nadat vorige week gemeld werd dat Hazes overleden was werden we overspoeld door terugblikken op zijn carrière en reacties van bekende Nederlanders. Bijna elke zender deed er wel iets mee. Hierdoor ontging het onze kinderen ook niet waardoor hun interesse gewekt werd voor het fenomeen Hazes. Toen ik ze vertelde dat wij ook platen van hem in huis hebben werd al gauw de collectie doorzocht en moesten ze gedraaid worden….en gedraaid worden…en gedraaid worden…Ik kreeg er dorst van! “Als onze band opgericht is dan gaan wij óók nummers van André Hazes spelen, pap!” zei Youri. Zijn moeder keek mij vragend aan: “Band?” Ja, dit was weer wat nieuws. Youri zit al wekenlang aan mijn kop te zeuren dat hij op gitaarles wil. En onlangs besloot hij na overleg met zijn voetbal maatjes om dan ook maar direct een bandje op te richten…de indeling en de naam van de band was in een ritje RKAVV naar huis geregeld: The Quickbrothers! Het oefenen doen ze dan in de schuur van één van zijn maatjes en dat vond ik direct een heel goed plan want wij hebben een prima band met onze buren… Ik wil nog niet direct groen licht geven want ik wil eerst weten of dit niet in de categorie Bevliegingen valt. Maar als hij nog enkele maanden door zeurt over zijn plannen wil ik het wel stimuleren want muziek maken is gewoon erg leuk én zo kan mijn verlopen jeugddroom misschien toch nog werkelijkheid worden via mijn nageslacht. Want ooit wilde ik ook een band oprichten maar het bleef, helaas, alleen bij het dragen van jasjes met de naam achterop gedrukt: The Commotion Terschelling. Dus ik droom stie kem met hem mee en betreur nogmaals dat Hazes er niet meer is. Want dat zou toch wel het ultieme concert zijn geweest: André Hazes, live in de Arena met in het voorprogramma The Quickbrothers!
Arjen Veldhuizen