Toernieuws Toerclub Stompwijk

Wat gaat zo’n jaar snel, dit was alweer de laatste fietstocht 2004 vanaf de Oostvlietweg. Het was ook deze keer weer een gezellige bende bij de start. Het waren er ± 45 die ook de laatste rit van het seizoen wilden meefietsen. We troffen het ook nog met het weer, na al die regen van de laatste dagen. Maar de voorspellingen waren ons goedgezind, al was het wel fris. Kort voor de start spraken enkele wegcaptains nog even met elkaar over welke paadjes ze van plan waren te nemen. Zo werden gelijk nog wat ideeën uitgewisseld, want na vele jaren raakt de inspiratie wel een opgedroogd. Met de A1 (9 man) koos ik voor enkele slingerende fietspaden afgewisseld met ongebruikelijke doorgaande wegen, zodat we de vaart er wel een beetje in konden houden. Vanaf de Vlietlanden reden we langs de Voorschotense kant van de Vliet naar Leiden en via een andere route door park Cronesteijn. Voor Woubrugge gingen we over het smalle en slingerende fietspad langs de Wijde Aa. Daar haalden we een A2 groep in. Later hoorde ik dat ook de andere A2 voor dit pad gekozen had. Een terechte keuze, want het is daar mooi fietsen en in deze tijd van het jaar niet zo druk. Via het Aarkanaal, waar een loslopende hond plots voor Joost het fietspad overstak, kwamen we in het centrum van Alphen en was vervolgens de koffie snel bereikt. Daar konden voor het eerst in jaren ook enkele groepen buiten zitten, dus hoefde dit keer niemand op het biljart plaats te nemen. Terug niet de kortste weg, hoewel het al duidelijk was dat de afstand op de kalender overschreden zou worden. Maar voor de A1 rijders is het toch al geen kwestie van afbouwen in september. Vrijwel allemaal blijven ze in de winter fietsen en/of schaatsen. We reden dus nog om Zoetermeer heen via Rokkeveen en het Balijbos. Na 85km waren we dan alsnog terug in Stompwijk. Arno van Rijn

De B groep was weer present met 7 personen op de heenweg en 8 personen op de terugweg. Fijn, dat Hans Heemskerk weer in ons midden was, na een lange tijd van afwezigheid. Je kon merken, dat hij er weer echt zin in had. Ga zo door Hans. De gekke paadjes route stond op het programma, met als koffiestop “Klein Giethoorn”. Met deze route is het de bedoeling om weggetjes op te zoeken waar wij normaal niet komen en dat is best wel lastig. In zo’n jaar heb je toch al heel veel paadjes gehad. Deze keer zijn wij via de Landgoederenroute en Huize Oud Wassenaar gereden. Een gedeelte was wel verboden gebied, maar op zondagochtend knijpen ze daar wel een oogje dicht. Aan de reacties in de groep was te merken dat men dit stukkie gekke paadjes route wel op prijs stelde. Om 10.30 uur waren we bij Klein Giethoorn met 47 km op de klok. Alle groepen waren al aanwezig en ook Nico, het was alom “Stompwijk” wat de klok sloeg. Onze grote waardering gaat uit naar de vrouw (Carla) die ons bediende. Spontaan en met een gulle lacht kweet zij zich van haar taak. In het jaarlijkse rijtje koffiestops, krijgt Carla van ons de 1e plaats. Op de terugweg reed Nico weer met ons mee, ’s morgens had hij de “boot” gemist en was rechtstreeks naar Klein Giethoorn gereden. Ook had men Cees verteld dat er doping controle zou zijn in Stompwijk, mede hierdoor kneep hij hem toch wel een beetje met zijn verhoogde “Jägermeister” gehalte. Gelukkig geen controle. Met 61 km reden wij Stompwijk binnen en van hier ging ieder zijn weg.
Sportieve groeten, Willem van Heeringen

Deze laatste rit, waar alle groepen heengaan, was zoals gebruikelijk de “de gekke paadjes tocht”. Een tocht, niet alleen voor gekke paadjes, maar bijvoorbeeld ook voor paden die je anders niet zo gauw neemt. De “gekke paadjes” raken een beetje op, dus ging ik met de C voor de andere mogelijkheid. Via Stompwijk, Noord Aa, daarna dacht ik nog het Bedelaarspad te nemen maar was daar al voor gewaarschuwd vanwege de vele gaten die daar zouden zitten. Dus daar ook maar doorgereden en via het Rietveldsepad terug. Mooi op tijd waren we bij Klein Giethoorn en waren zelfs de eerste (op de voorzitter na die op eigen gelegenheid gekomen was). We konden zelfs nog lekker buiten zitten onder de mooie druiventrossen. In korte tijd kwamen alle andere groepen ook en iedereen werd vlot voorzien van koffie en gebak. Voor de terugroute gingen Cock en Giel op kop en namen we een ommetje via het Spookverlaat en de Weipoortseweg, Kerkepad zo naar huis. Waar we op een mooie tijd, 12.00u aankwamen met precies 50 km. Groetjes Annie

Aangezien dit de laatste rit van de toerkalender was, zullen ook de wekelijkse verslagen in de Dorpsketting tijdelijk stoppen. Wellicht volgt er tussendoor nog een update van het winterfietsen en daarna hopelijk allemaal weer tot ziens volgend jaar. Voor wie ook na het zomerseizoen wil blijven fietsen zijn er dus de wintertochten. Want ook als de zomerkalender geëindigd is blijven we iedere zondag een clubtocht rijden. Het vertrek hiervan is m.i.v. 3 oktober vanaf de parkeerplaats bij Het Blesse Paard aan de Meerlaan. Start is om 9.00u en de richting wordt bij vertrek bepaald. De tochten lopen uiteen van 50 tot 75km, afhankelijk van het weer en de opkomst. Voor de C uiteraard iets korter. Komt allen!

Clubblad
Aan het eind van het seizoen volgt er ook nog een aflevering van ons clubblad Op De Pedalen. Als u nog iets heeft te melden hierin, dan graag insturen naar arnovanrijn@wanadoo.nl of inleveren bij een bestuurslid. Alles is welkom, kort of lang, tekst of beeld, grappig of serieus, terugblik of vooruitzien. Graag uiterlijk 5 oktober inleveren.