Verslag eerste ONNODIG ONDERUIT IN BODEGRAVEN

RON DE ROODE: “IN DE DERDE KLASSE WORDEN DE KANSEN VEEL BETER BENUT”

BODEGRAVEN/STOMPWIJK Stompwijk ’92 heeft een gouden kans onbenut gelaten om uit de gevarenzone weg te komen. Het nog puntloze ESTO uit Bodegraven deelde met 3 1 een gevoelige tik uit aan de grijszwarten. De voetballende niet al te sterke thuisploeg was vooral stukken efficiënter in het benutten van de kansen.
door Hans Beukema

De Stompwijkers verlieten sportpark De Kievitsheuvel dus met een lichte kater. Bij een zege had het elftal van Ron de Roode namelijk een gat van zes punten geslagen met de staartploegen. Maar nu staan de grijszwarten samen met ESTO weer op de tiende plek die promotie degradatieduels tot gevolg heeft. “Het verschil zat hem gewoon in het benutten van de mogelijkheden. Dat is toch wel het grote verschil met de vierde klasse. In de derde klasse krijg je veel sneller een tegengoal om de oren, wanneer je zelf niet goed met de kansen omspringt. ESTO vond ik wel één van de mindere ploegen tot nu toe”, analyseerde de trainer die Stompwijk ’92 voetballend gezien wel vooruit vindt gaan. Had de thuisploeg voor rust een licht overwicht dat in de 28e minuut in een 1*0 voorsprong resulteerde. Na de pauze dicteerden de grijszwarten het spel in Bodegraven. ESTO had geen effectief antwoord op het snelle combinatiespel van de Stompwijkers, waardoor het elftal steeds verder op eigen helft werd teruggedrongen.

De 1*1 van Timo van Marwijk in de 60e minuut was ook meer dan logisch. Broer Toby schoot de bal vanaf de linkerkant in eerste instantie nog op de lat, maar in de rebound was het wel raak. Vanaf dat moment was het éénrichtingsverkeer richting het vijandelijke doel. De 2*1 voor Stompwijk ‘92 hing in de lucht, maar tien minuten scoorde ESTO toch tegen. De grijszwarten stonden niet goed opgesteld uit een corner, waaruit de centrumspits tegen scoorde. Na deze onverwachte achterstand gingen de grijszwarten alles of niets spelen. Het werd helemaal niets. In de blessuretijd rondde de thuisploeg een messcherpe counter koelbloedig af. Komende zondag komt het sterke Woerden op bezoek. Ron de Roode hoopt dat het geluk zijn elftal eindelijk gaat toelachen.