Mini s sluiten veldseizoen af met goede wedstrijd

Afgelopen zondag speelden we de laatste wedstrijd op het veld. Het is weer droog en lekker weer. Vandaag hebben we 4 afschrijvingen. Nicky, Josine, Marinka en Annick zijn afwezig. De andere spelers moeten dus aan de bak. Een hele wedstrijd spelen, want we hebben geen wissels. Lekker rustig voor de coach. De tegenstander is v.d. Voort Quintus uit Kwintsheul. Milenka begint in het doel en scheids Marieke fluit af. Stompwijk begint voortvarend en opent de score. Quintus maakt vrij snel de gelijkmaker en zo golft het spel op en neer. Nicole houdt zich aan de afspraak van vorige week en gooit meteen een paar keer goed op het doel. Robbin stoort heel goed, Patty schuift heel goed de hoek dicht, Nart blokt in de verdediging een paar hele goede ballen en Elina onderschept de bal een aantal keer en gaat in de break out. En zij probeert in de hoeken te gooien. Dit alles resulteert in een 2 3 ruststand in het voordeel van Quintus. Het is spannend. Na de rust neemt Robbin de plaats in het doel van Milenka over. En de wedstrijd gaat weer verder. In de 2e helft merk je dat we geen wissels hebben. Met de conditie valt het wel mee, maar de concentratie opbrengen is wat moeilijker. We verliezen wat vaker de bal en kijken niet helemaal goed meer waar de vrije speler staat. Quintus loopt uit naar een 5 2 voorsprong ondanks goed keeperswerk van Robbin. En dan gooit Milenka de bal met een streep op het doel. Zo hard, dat hij via de staander er meteen weer uit komt. Stompwijk gaat gewoon verder met de aanval. Gelukkig heeft de scheids wel gezien dat het een doelpunt is. “Heb ik echt gescoord??”, zegt Milenka. Ze heeft het zelf niet gezien, zo snel ging het. Quintus gooit er ook nog een in en de wedstrijd eindigt in een 3 6 overwinning voor Quintus. Dit is onze beste wedstrijd van het veld. Een goede afsluiting van het veldseizoen dus. De doelpunten zijn van Elina en Milenka. Maar wat nog beter is, is dat alle spelers op het doel gegooid hebben. Dat is wel eens anders. Uitstekend mini’s.

We gaan ons nu voorbereiden op het zaalseizoen. We trainen nog 2 of 3 keer buiten en gaan dan naar binnen. En in de 2e helft van oktober gaan we op zaterdag ook binnenspelen. Tot vrijdag op de training.

Ans Luiten