Kampioens huldiging

Zaterdag 9 oktober was de grote dag dat Kimberley Boon was uitgenodigd in het Fries Paarden Centrum te Drachten om gehuldigd te worden omdat ze op 10 juli in Ermelo Nederlands Kampioen vaardigheid was geworden. We zijn zaterdag ochtend om 9 uur gaan rijden, zodat we ook nog wat van het ochtendprogram ma konden zien. Er werden veel Friezen voor de keuring gebracht, merries, heng sten en veulens. Daarna kwamen 20 aanspanningen binnenrijden enkelspan, twee span, klavertje 3 tandem en onder de man. Kimberley was de enige in de vaardigheid klasse Z. Ze moesten zich opstellen op het midden en daarna een ere ronde rijden voor ongeveer 2000 man. Wat zeker een eer was, was de muziek en het applaus van de mensen. We zijn weer een ervaring rijker!!! En wat zeker niet vergeten mag worden, dat dit mogelijk gemaakt kan worden door de sponsors:
Soul mate Nutrition, Voedings suppllement voor the perfomens horse
Intercarparts, Auto onderdelen
Klasse kaas de Groot
Stal Hakker, in en verkoop van Friese paarden
De Albertshoeve, groepsaccommodatie, opfok en verkoop van Friese paarden
Henk Bakker, verkoop van Friese paarden
Roeling b.v., loonbedrijf
B.S.W., bandenservice
Nico & Louise Elsakker
Container bedrijf Vic Darmopotro
Meesterdruk Het Krantje
Dankzij het computerwerk van Nico den Haan waren de uitslagen weer snel beschikbaar. Allemaal hartstikke bedankt!!!
Groetjes Menteam Boon

Beste Blesruiters,
Afgelopen zondag was het “cross”en “minimarathon“ dag.
De weergoden waren ons opnieuw goed gezind zowel tijdens de voorbereiding als op de dag zelf. Op de zaterdag is het altijd een gezellige drukte om alles er weer goed te laten uitzien.
Ieder jaar weer een ander, leuker maar ook veilig parcours maken is een hele klus.Dit jaar was er als verplichte doorgang een aantal witte en zwarte indianen wigwams met als extraatje een heuse hindernis op het einde.
Maar liefst 55 deelnemers aan de start waarvan 21 Blesruiters. Allemaal 2 keer starten leverde een vol programma op tot bijna 3 uur. Er was zelfs iemand uit Finland en een Engelse jongedame die Stompwijk hadden weten te vinden. Er was ook een groot aantal toeschouwers
en er was ook op uitnodiging een afvaarding vanuit de politiek om eens kennis te komen maken met De Blesruiters. Zo kregen we als bestuur de kans om uitleg te geven over de sport en de bezigheden die zo’n club als “De Blesruiters” met zich brengt om onze jeugd te leren pony en paard rijden. Zodat ze op een dag of bij ons of bij andere evenementen de naam van De Blesruiters kunnen waarmaken. Omdat het een leuk programma is zo’n dag hadden we muziek(nogmaals bedank heer Disseldorp en waren er beroepsfotografen. De “geschoten“ foto’s konden meteen in de kantine worden bezichtigd en kunnen nog worden besteld bij WWW.Leukopdefoto.com. Na de cross is het clubterrein het domein van de menners die er dan al een hele rit op hebben. Het spektakel stuk hierbij “De Waterbak” is altijd weer leuk om te zien en ook dit is vastgelegd op de foto.
Ik geef nog even de prijswinnaars. De volledige uitslag staat weer in De Ruif”
Cross Paarden hoog: Nicole Lugtigheid, Marije Disseldorp en als 3e Jill van Velzen. Nicole had alle hindernissen genomen en was precies op de ideale tijd.
Pony’s hoog: Ines Vaitinen (Finland), Sharon Compeer(Engelse), 3e Sanne van der Lubbe. Paarden laag: Mirjam Mauritsz. Pony’s laag: Melanie Rijsbergen, Jitske Voorham en 3e Stephanie Kok.
Minimarathon Paarden: Kimberley Boon, Gerard de Groot en Henk Spaan.
Pony’s: Sonja de Jong, Kitty Smits Roeling en Chris Koek.
Dat de mensport in onze buurt leeft wordt aanstaande woensdagavond alweer bewezen. Er is menles in de voorste bak van 19.00uur tot 21.00uur. Op naar de 12 uurs wedstrijd op zaterdag 23 oktober. Zo dat was het weer voor deze week.
De groeten van Piet van der Mespel(secr)
………………………………………………………………………………………
“Pietje” bedankt
Jij als grote animator van de fantastisch geslaagde Minicross en Marathon van de Blesruiters, bedankt voor je inzet!
Alle deelnemers en medewerkers