Oudste grenspaal Leidschendam-Voorburg intact

De historische grenspaal die in Leidschendam waarschijnlijk sinds de 17e eeuw de landscheiding tussen de hoogheemraadschappen van Delfland en Rijnland markeerde, ligt niet in stukken. De ruim drie meter lange grenspaal ligt veilig ingepakt in een soort houten korset op een gemeentelijke opslagplaats. De toenmalige gemeente Leidschendam heeft de paal hier tijdelijk opgeslagen toen het terrein langs de J.S. Bachlaan bouwrijp werd gemaakt voor de realisering van het complex Raadhuis Staete. Deze oudste grenspaal in de gemeente Leidschendam Voorburg is nog volledig intact. Raadsleden van de fractie van Gemeentebelangen waren op zoek gegaan naar de grenspaal en beweerden het bewijs te hebben dat hij in drie stukken was gebroken. Wethouder Kees van der Brugge (beheer openbare ruimte) liet zich maandagmiddag van het tegendeel overtuigen; op de gemeentelijke
opslagplaats trof hij de grenspaal stevig ingepakt aan, op nog geen drie meter afstand van de gebroken paal die werd aangezien voor de landscheidingmarkering.
Van der Brugge bekijkt nu wanneer de paal kan worden teruggeplaatst. Het is dan wel noodzakelijk dat deze grenspaal van Belgisch hardsteen eerst wordt geconserveerd.