Harddraverij NOOIT GEDACHT

A.s. maandag 25 oktober houd de Stompwijkse feest organisatie in het clubgebouw van de Blesruiters haar eind 2004/begin 2005 vergadering. Aanvang 20.15 uur.
om in de agenda te zetten:
De laatste maanden werd er via de telefoon tal van keren gevraagd of de data van de het Stompwijkse feest 2005 al bekend waren. Dit in verband met het vastleggen van zijn / haar vakantieweken voor het volgende jaar. Juist afgelopen week is door de secretaris van de Nederlandse Bond van Harddraverijverenigingen aan ondergetekende medegedeeld dat in 2005 de Kortebaandraverij van Stompwijk officieel op maandag 18 juli is vastgesteld. Dit betekent dat de 96e Stompwijkse paardensportfeesten op vrijdag 15, zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 juli 2005 zullen plaatsvinden.
Korte terugblik op het Kortebaanseizoen 2004
Vorige week maandag is zoals gewoonlijk in het Noord Hollandse ’t Zand de 28e en laatste kortebaanmeeting van het jaar gehouden. De slotkoers werd met overmacht door de zevenjarige ruin German Diabolo met Aad Pools op de sulky gewonnen. Laatstgenoemde was opnieuw de absolute hoofdrolspeler in landelijke pikeurscompetitie. De kortebaanpikeur uit Uitgeest vergaarde in het afgelopen seizoen 49 wedstrijdpunten en stond, zoals dat heet, een straat voor op nummer twee Cees Imming (30 pnt.) uit Callantsoog. Ruud Pools (27 pnt.), de befaamde broer van Aad en Nederlands pikeurkampioen op de langebaan moest met de bronzen plek genoegen nemen. Bijzonder is dat Aad Pools niet alleen zijn in 2003 verdiende rijderstitel wist te prolongeren, maar tevens voor de 10e keer het nationale pikeurskampioenschap op zijn naam bracht. Een prestatie die voor zover we weten nooit eerder is voorgekomen. Overigens ging de ‘Leerling pikeur aanmoedigingsprijs’ naar Marco Valentijn uit Leidschendam. Hij wist in het totaal pikeurklassement als éérste leerling stuurman beslag op de 9e plaats te leggen.
Nandoe Enzelens kortebaner van het jaar
Deze achtjarige imposante hengst c.q. geweldige kortebaner staat bij Rob de Vlieger in Zwanenburg in training. In Stompwijk kwam hij met Wim van Mespel op de kar tot het laatste viertal, maar moest toen jammer genoeg terecht vanwege vermoeidheid worden teruggetrokken. Hij herstelde echter snel kon daarom het seizoen met totaal 26 verdiende wedstrijdpunten als ‘beste kortebaner’ succesvol afsluiten. Een nipt gebeuren want Aad Pools z’n paradepaard German Diabolo was met 25 punten zo ongeveer zijn evenknie. Nandoe Enzelens was in 2004 één keer 1e, zes keer 2e, één keer 3e en twee keer 4e. Op de kortebaan won hij tot nu toe € 27.430, .
Lisse door Heemskerk en Santpoort verslagen
Wat betreft de hoogste omzet op de totalisator was Lisse sinds jaar en dag hierin de lijstaanvoerder. Dit seizoen moest de bekende plaats uit de bollenstreek echter Santpoort en Heemskerk onverwacht voor laten gaan. Heemskerk had met € 69.697,= zelfs een nieuw dagrecord. De gemiddelde omzet per draverij was iets hoger dan in 2003. Stompwijk met verreweg het kleinste aantal inwoners scoorde in de reeks van 28 organiserende dorpen en steden met een toto omzet van € 31.839, als vijfde op de ranglijst meer dan voortreffelijk. Totaal is er in 2004 op de totalisator voor bijna € 623.800, omgezet. Kortom de ‘KORTEBAAN’, door circa tweehonderdduizend toeschouwers bezocht, floreerde ook dit seizoen weer als nooit tevoren.
‘Nooit Gedacht’ p.r. & managementzaken, Piet Oliehoek