WINTERVERTELLINGEN IN BIBLIOTHEEK

In het seizoen 2004/2005 organiseert Bibliotheek Leidschendam Voorburg van oktober tot medio maart onder de naam Wintervertellingen een serie activiteiten over diverse onderwerpen.Het programma start in de Week van de Geschiedenis, een initiatief van de Stichting Anno, die wordt gehouden van zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november. Traditioneel is de laatste vertelling in de Boekenweek, die komend jaar van 9 tot en met 19 maart wordt gehouden.

Zaterdag 30 oktober a.s. opent Hendrik Brouwer Schut in de locatie Leidschendam om 11.30 uur een tentoonstelling van prenten van Coby Hol. Coby Hol maakte het prentenboek “MJOCK”, over de boerderij Noord Veur aan de Veursestraatweg. Toegang gratis en het boek is te koop in de bibliotheek.

Woensdag 3 november leidt Bernard Dijkman, oud medewerker van het Gemeente archief, belangstellenden aan de hand van dia’s rond door historisch Voorburg. De dialezing wordt gehouden in de Blauwe Zaal van de locatie Voorburg, Kon. Julianalaan 257, van 14.00 – 16.00 uur.

Op dinsdag 9 november komt Marloes Zuiderwijk van de Stichting LEREN IS ZIJN het publiek voorlichten over weerbaarheidstrainingen voor kinderen en pubers. In locatie Voorburg, van 20.00 – 22.00 uur.

Thea Jitta zal op donderdag 18 november in locatie Leidschendam, Fluitpolderplein 12, een lezing houden over het enneagram van 20.00 – 22.00 uur. Deze boeiende informatie over de persoonlijkheidsstructuur van de mens wordt steeds meer gebruikt bij psychologische trainingen.

In december krijgt iedereen volop de kans het huis te versieren met behulp van de kerstworkshops van Elly de Waal. In locatie Leidschendam op dinsdag 14 december van 14.00 – 16.00 uur; in locatie Voorburg op donderdag 16 december van 10.00 – 12.00 uur en in locatie Stompwijk op donderdag 16 december van 14.00 – 16.00 uur.

Op dinsdag 20 januari treden in locatie Voorburg de cabaretiers Arie Vuyk en Theo van den Oever op. Arie Vuyk verzorgde enkele jaren geleden een oudejaarsconference in Leidschendam en Theo van den Oever trad eerder zal eens op in de Rijswijkse Schouwburg en in theater Camuz. Van 20.00 – 22.00 uur in locatie Voorburg.

De Leidschendamse Yvonne Verhaar presenteert op dinsdag 25 januari van 20.00 – 22.00 uur in de locatie Leidschendam de Prognos meetapparatuur, waarmee allergieën opgespoord kunnen worden.
Zij is eigenaar van de praktijk Body, Mind & Spirit en zal deze avond ook de therapieën die zij gebruikt aan bod laten komen.

Jessica Janssen uit Voorschoten zal op dinsdag 15 februari een avond verzorgen over Shiatsu en
do in. Deze massagetechniek en bewegingsleer zorgen voor een gezonde ontspanning. Van 20.00 – 22.00 uur, locatie Voorburg.

In de Boekenweek 2005, met als thema “Spiegel van de Lage Landen – boeken over onze geschiedenis”zal historicus Herman Pley een lezing houden. De Bibliotheek organiseert deze lezing in samenwerking met Theater de Tobbe op donderdag 10 maart van 20.00 – 22.00 uur.

De serie Wintervertellingen wordt op woensdag 16 maart in locatie Leidschendam afgesloten door Cees Fasseur, jurist en historicus. Hij houdt die avond van 20.00 – 22.00 uur een lezing over Pieter Gerbrandy, minister president tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor alle lezingen geldt een toegangsprijs van € 4,50 voor leners en € 5,50 voor niet leners van de bibliotheek, inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de drie locaties van de bibliotheek: Leidschendam, Fluitpolderplein 12, tel. 3275084; Stompwijk,
Zustersdijk 21, tel. 071 5801132 en Voorburg, Kon. Julianalaan 257, tel. 3872626.

Een uitgebreid Wintervertellingenprogramma is verkrijgbaar aan de balies van de bibliotheken.