Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag in Assen reed KC Boutiette direct na de start in hoog weg voor de 125 ronden. Het mocht niet lukken het peloton in te halen. Na 75 ronden van demarrage na demarrage van groepen en groepjes rijders lukte het Boutiette met de Fransman Michaud om een rondje voorsprong te pakken. De afwachtende houding van diverse ploegen of wellicht onmacht waren de buitenlanders in het voordeel. Miel Rozendaal won de hectische sprint van het peloton voor Heideman en Jeroen de Vries, Boutiette won de wedstrijd puur op snelheid van Michaud. Bij de dames verraste Danielle Bekkering Gretha Smit in de eindsprint van de 15 koplopers met een ronde voorsprong. Mariska Huisman werd derde. Martijn van Es moest hardwerken om ploegmaat Ralf Switser aan het groene pak te helpen. Het geen ook lukte. In het gedrang van de eindsprint werd Martijn 41e. Het groene pak wordt verdiend met tussensprints tijdens de wedstrijd. Daar is een klassement voor en de leider van het klassement rijdt in het groene pak. Ook is er nog een wit pak. Deze rijder of rijdster is de hoogst geklasseerde in het jongeren klassement. Jonger dan 22 jaar. Joost Juffermans was wederom bijzonder actief. Hij was steeds voorin met de ontsnappingen mee. Maar deze wedstrijd lukte hert niet om weg te komen van het peloton. Joost leverde zijn groene pak in bij Ralf Switser. Hij finishte in het gedrang als 28e.
Vader Bram Scholtes hoeft geen bloemen meer te kopen voor vrouw lief. Mariska verdient elke week een flinke bos bij de Peter van Vlietcup. Afgelopen vrijdag werd Mariska na veel kopwerk 2e achter Tessa Kortekaas. Ook aan de start bij de Van Vlietcup Remco van de Bosch en Jurrien Rinsema (lid van de Stompwijkse Ijsclub). Beide konden nog geen punten scoren.
A.s. Zaterdag 30 oktober strijken de landelijke rijders neer op de Haagse Uithof. Het programma is als volgt: start om 18.30 met de B rijders vervolgens om 19.30 uur de Dames en om 20.30 uur de A rijders over 150 ronden met natuurlijk aan de start Martijn van Es en Joost Juffermans. Bij de Graaf COOP Supermarkt zijn voor de vele Stompwijkse supporters flyers beschikbaar die één euro kortingen geven op de toegangsprijs inclusief een gratis programmaboekje. Na afloop van de wedstrijden is in het skicafé van de Uithof een optreden van Rick van der Kroon. De eerst volgende van Vlietcup is op 5 november. Aad de Haas