Activiteiten voor Mantelzorgers

Dag van de Mantelzorg 2004:´Even vrijaf´Even vrijaf.

In Nederland vervult 1 op de 10 mensen Mantelzorg. Dit is zorg die verleend wordt aan een naaste, vaak een langdurig zieke persoon: bijvoorbeeld een partner, een kind, ouder maar ook een buurman/buurvrouw. Deze zorg wordt vaak gecom bineerd met de zorg voor een eigen gezin, een baan of een opleiding. Bijna de helft van de 300.000 mantelzorger in Zuid Holland is overbelast, en de druk op mantelzorgers wordt door demografische, economische, politieke en sociale ontwikkelingen steeds groter.
Om deze zorg vol te kunnen houden is het belangrijk dat mantelzorgers af en toe even (zonder zorgen) vrijaf kunnen nemen. ´Even vrijaf´is dan ook dit jaar het thema van de Dag van de Mantelzorg.
* Verwenmiddagen
In het kader van de Dag van de Mantelzorg (elk jaar op 10 november) organiseert het steunpunt Mantelzorg Leidschendam Voorburg rondom deze dag op 9 en 12 november a.s. een verwenmiddag voor mantelzorgers. De dag van de Mantelzorg is een jaarlijks terugkerende dag bedoeld om mensen die langdurig voor een ander zorgen eens in het zonnetje te zetten. Mantelzorgers worden dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de genoemde verwenmiddagen. De verwenmiddagen voor mantelzorgers bestaan uit deelname aan een high tea, geanimeerd worden door een verhalenvertelster, een stoelmassage en/of een manicurebehandeling. Ook het contact met andere mantelzorgers kan een steun in de rug zijn. Informatie over vervangende zorgmogelijkheden is aanwezig.
De deelname aan deze middagen is kosteloos.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:
Steunpunt Mantelzorg Leidschendam Voorburg
Telefoonnummers: 070 4442421/06 51619353.
Email: mantelzorglv@tiscali.nl