Muizenissen

Het is maandagmorgen en zoals gebruikelijk delen mijn vrouw en ondergetekende de werkzaamheden in voor de komende week en voor de zoveelste keer begint ze weer over het computermeubel. Als ik niet op tijd ingrijp dan stort het meubel van de computer een dezer dagen in en kan mijn echtgenote honend zeggen dat ze weer eens gelijk had…na tientallen waarschuwingen. Ik ben dus bezig met een plan de campagne om het meubel te verstevigen cq schoon te maken cq her in te delen maar er is nog niets daadwerkelijk verandert. En ik ben het niet helemaal eens met haar dat ik het zelf moet doen want de kinderen maken ook gebruik van de computer… vanmorgen vond ik daar weer een bewijs van, want er zat limonade op het toetsenbord! Ik bleef namelijk met mijn vinger kleven aan de letter P en L. Zou dat een teken zijn? Dat ik een PL’tje (Persoonlijke Lening) moet aanvragen bij de bank zodat ik gewoon een nieuw meubel kan kopen? Mijn vrouw reageert niet op deze bevinding, ja, met een zucht, en gaat vervolgens verder met haar bezigheden…Toen ik haar voorstelde om een nieuw meubel aan te schaffen van haar eerste salaris wat ze binnenkort mag ontvangen reageerde ze helemaal niet meer. Youri bood nog aan om het te kopen van zijn verjaardagsgeld en toen ik daar serieus op in wilde gaan wierp zijn moeder mij een blik toe die boekdelen sprak en rest mij gewoon door te gaan met het maken van een renovatie plan voor het meubel. Youri is 10 jaar geworden en na het uitpakken van zijn cadeautjes, Ajax ondergoed van zijn peet tante en peet oom, een doos lego van ons en bouwpakketten van zijn broertjes, nog steeds blij en tevreden met deze geschenken. En ik ben blij omdat er nu nog euro’s in mijn portemonnee zitten! Vanmiddag komt de familie om het te vieren en woensdagmiddag is zijn partijtje en ik zal dat in goede banen moeten leiden. Zucht! Al maanden zit ik me suf te piekeren wat we dit jaar met ze moeten gaan doen en uiteindelijk wist ik het: vanuit school naar huis met alle genodigden om aldaar frites en frikandellen te eten, vervolgens naar het zwembad waar ze tot halfvijf rimpelig kunnen worden van het zwemmen en daarna de voetbalkleren aan want om vijf uur begint de training waarvan ik vind dat ze die niet over mogen slaan. Gelukkig vinden ze dat zelf óók! Na de training drinken we dan nog even met het hele team een cola on the rocks in combinatie met chips en snoep zodat de ouders niet blij met mij zullen zijn want ze hebben ineens geen trek meer om te eten….Maar dat risico heb ik er wel voor over. Ik heb nog even gedacht om de Tokkies in te huren voor het vermaak maar jongens van tien jaar vermaken zich zelf wel. Op papier lijkt deze verjaardag een piece of cake en kan ik mij daarna volledig gaan storten op het computermeubel. Iedereen tevreden! Arjen Veldhuizen