Verslag A1

Handbal afd. Regionale A jeugd Zuid West Nederland
Stompwijk ’92 A junioren walsen over Hellas A 1 heen
De eerste wedstrijd van het zaalprogramma voor de voor het eerst in de regionale competitie uitkomende Stompwijkse A dames stond bol van verwachtingen. De succesvolle groep onder leiding van Jan Moes, die in het voorjaar al de Sportprijs Leidschendam in ontvangst mocht nemen en na 2x kampioen Nederland Beach handbal B junioren, dit jaar met een verdienstelijke 2e plaats uit Lelystad terug keerde, vertrok gespannen naar de Haagse Hellashal. Een goed gevulde tribune zorgde voor de mentale ondersteuning. De strak fluitende scheidsrechter regeerde vanaf het begin. Zo ook de Stompwijkse dames. Vanaf het begin werd een lichte voorsprong opgebouwd en niet meer uit handen gegeven. Vlot combinerend waren de dames, bijna allemaal scorend, de Hellas dames telkens te vlug af. Daarbij sloot de verdediging als een goed lopende machine. De ballen van Hellas gingen over en naast of werden op voortreffelijke wijze geblokt of gehouden door de uitstekend in vorm zijnde Rosanne van der Burg. Ook het publiek kreeg er steeds meer vertrouwden in naarmate de afstand groter werd. Maar bij handbal kan het tij zo keren, dus het blijft oppassen geblazen. Toch werd de rust ingegaan met een luxe 7 12 voorsprong. Na de rust nam de ploeg van trainer/coach Jan Moes steeds meer afstand en groeide het team naar ongekende hoogte. Dorien van Wissen, jeugdspeelster in de nationale selectie, was letterlijk en figuurlijk op hol geslagen en maakte het ene na het andere doelpunt. Het werd een nachtmerrie voor coach Erik van de Wel, de ex Hellas speler en ex coach van de Haagse jeugdselectie. Temeer omdat vele Haagse selectiespeelsters dit seizoen van hun verenigingen (o.a. Velo, Wings, Hermes en EHC en de keepster van HVL) naar Hellas overgestapt waren en omdat juist voor dit team de verwachtingen hoog gespannen waren. Dit alles kon niet verhinderen dat de Stompwijkse formatie letterlijk over Hellas heen walste en een eindstand van 15*26 liet aantekenen. Na afloop kreeg de glunderende Moes ook nog de complimenten van de scheidsrechter, vanwege het zuivere spel in de verdediging van zijn pupillen, nl. op de bal en niet op de man. Reactie van Moes: Ik reken deze wedstrijd tot de top 3 van mooist gespeelde wedstrijden van deze meiden. Een mooiere start in de regionale divisie voor deze 1e jaars A is nauwelijks denkbaar.
Leo en Petra Oliehoek