Aan alle 65 +ers van onze parochie

“Informatie voor Nabestaanden”, zo hebben wij het boekje genoemd, dat de K.B.O. en de parochie voor u hebben samengesteld. Wanneer iemand komt te overlijden worden nabestaanden vaak met allerlei zaken geconfronteerd, die binnen enkele dagen om een oplossing vragen of op langere termijn moeten worden afgehandeld. Daarom is het verstandig zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zo’n verdrietige, meestal verwarrende situatie. U kunt natuurlijk bij uzelf denken: dat regel ik later wel, maar niemand weet het juiste tijdstip van overlijden. Het is daarom verstandiger om de nodige gegevens, die van praktisch nut zijn voor nabestaanden, te verzamelen en op te schrijven. Bovendien kunt u bepaalde wensen aan uw nabestaanden kenbaar maken. De inhoud van het boekje bestaat uit informatie en uit formulieren die u zelf in kunt vullen.
Bijvoorbeeld: Is er een uitvaartverzekering, of een levensverzekering? Wat is het polisnummer? Is er donorcodicil, een testament, notaris, boekhouder? Bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd? Waar ligt b.v. het trouwboekje enz.Wie moet gewaarschuwd worden? Adressenlijst? Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een familiegraf of een algemeen graf ? Wilt u een avondwake, een eucha ristieviering of een gebedsdienst? Deze en nog veel meer gegevens kunt u van te voren invullen. Uw nabestaanden zullen u er dankbaar voor zijn! Het boekje wordt u door de wijkcontactpersonen persoonlijk aangeboden. Als u niet geïnteresseerd bent, kunt u dit aan hen kenbaar maken.

Voor inlichtingen en opmerkingen kunt u bellen naar Riet van der Ham, telefoon 071 5801519.