Nationale Krakercompetitie

Nationale Krakercompetitie: wie zoekt het beste op het web?
Wie mag zich dit jaar de beste zoeker op Internet noemen? Na het succes van vorig jaar, gaat op 29 oktober de tweede editie van de Nationale Krakercompetitie van start. Inschrijven voor de wedstrijd in vier wekelijkse rondes, kan vanaf nu op www.nationalekrakercompetitie.nl.

* Leuk, leerzaam, verslavend.
De zoekwedstrijd op het Internet wordt georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met Overheid.nl, NRC Handelsblad en Google. De competitie trok in 2003 meer dan 4000 enthousiaste deelnemers die de competitie kenmerkten als leuk, leerzaam en verslavend. Natuurlijk zijn er aantrekkelijke prijzen te winnen. Bij de weekprijs komt het aan op een combinatie van zowel goed als snel beantwoorden van de vragen. De hoofdprijs draait om het beste resultaat gedurende de hele competitie en bestaat uit een reis voor twee personen naar Boedapest.
* Pittige vragen
Iedere wekelijkse ronde bestaat uit zeven pittige vragen die zijn bedacht door een team van bibliothecarissen. Zij lieten zich inspireren door de vele vragen die ze in hun dagelijkse praktijk tegenkomen, zowel aan de balie als via al@din, de populaire digitale vraagbaak van de openbare bibliotheken. De krakervragen zijn in de vorm van een verhaaltje gesteld, prikkelen de verbeelding, gaan over allerlei interessegebieden en confronteren de deelnemer met onvermoede internetbronnen. * Een voorbeeld:
Ze was 91 jaar en had tot kort voor haar 89e verjaardag op kamers gewoond. Sindsdien woonde ze tot haar grote genoegen zelfstandig in een flatwoning. Ze was zeer bij de tijd, behoorlijk zwart/wit, eigenwijs, praatte aan een stuk door en had een groot gevoel voor humor. Ze had jarenlang gewerkt in een inrichting voor moeilijk opvoedbare meisjes In Zetten. Ze wilde nu toch wel wat zaakjes regelen en dus had ze haar neef opgetrommeld. Ze kwam aanzetten met een levensverzekering van f 200,00, afgesloten in 1922 bij de Onderlinge Levensverzekering van Eigen Hulp, gevestigd in s Gravenhage. Bij welke verzekeringsmaatschappij kun je die nu bij overlijden verzilveren?