Verslag eerste handbal

Combinatie Hollandiaan–Wik (H.W.C. 1) verslagen door dames 1 Stompwijk ‘92.
Na een wat rumoerige voorbereiding voor de dames 1 van Stompwijk ’92, houdt de dames 1 selectie het hoofd ruim boven water.

De start van de zaalcompetitie was niet geheel vlekkeloos. De eerste wedstrijd werd namelijk onnodig verloren, uit tegen Vires et. Celiritas 1 met 13*14. Ook zijn er wat problemen met trainingstijden en speelsters, die niet elke zondag kunnen handballen. Gezien de omstandigheden waren wij als dames 1 gebrand op een overwinning. Voor de start van de wedstrijd werd Elina Hoogerdijk in het ‘zonnetje’ gezet, zij is namelijk speelster van de week. Elina, van harte gefeliciteerd!!!! Ook moesten onze mooie nieuwe trainingspakken op de foto gezet worden. De sponsoring van de pakken wordt verzorgd door SCHOUTEN bouw en aannemingbedrijf, de dames zijn zeer blij met de nieuw pakken. Na deze verplichtingen kon
er gehandbald worden. Stompwijk ’92 1 mocht de wedstrijd openen. Gelijk in de eerste aanval scoorde Aimée Waayer een fraai doelpunt vanaf de linkeropbouw. Hiermee waren de zenuwen voor de eerste thuiswedstrijd overwonnen en kon er gewerkt worden aan een mooie score. Stompwijk ’92 hield zich hieraan en kwam door een goede aanval en een zevenmeter worp op een 3 0 voorsprong. Na deze goede opening waren er aan de kant van Stompwijk ’92 een paar kleine communicatie foutjes in de verdediging, waardoor H.W.C. 1 terug kon komen tot een 3 3 gelijkstand. Op dat moment leek het er even op dat het een herhaling zou worden van de vorige wedstrijd. Hierin hebben wij geen afstand kunnen nemen van de tegenstander en hebben zij uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Bij deze wedstrijd liep dit anders. In de eerste helft konden wij door gemiddeld spel en goed keerpers werk de voorsprong uitbreiden. De verdediging zat aan de kant van Stompwijk ’92 aardig dicht. De meeste doelpunten van H.W.C. werden gescoord uit penalty’s, waarvan 4 doelpunten uit 4 penalty’s. Ook aan de kant van H.W.C. werd er door Stompwijk vaak gescoord door penalty’s, waarvan 3 doelpunten uit 4 penalty’s, alle penalty’s werden genomen door Cathy Goeman. Daarbij had Stompwijk ’92 ook nog een paar mooie aanvallen. Een daarvan werd gescoord door Ciska Hoogeveen, echter het hele team had een aandeel in het doelpunt. Hierdoor gingen wij de rust in met een stand van 10 6 in het voordeel van Stompwijk ’92. Deze voorsprong had groter kunnen en moeten zijn. Dit vond ook onze coach/trainer Ton van Beek. Stompwijk ’92 ging de tweede helft dan ook in met een opdracht, maak de voorsprong groter. Deze tweede helft mocht H.W.C. beginnen met aanvallen, alleen zij kwamen niet door de verdediging van Stompwijk ’92 heen. Stompwijk ’92 kon aan de kant van H.W.C. wel door de verdediging heen komen. Hierdoor konden wij de opdracht die wij in de rust hadden gekregen uitvoeren. Wij konden uitlopen tot 19*6, voordat H.W.C. weer tot score kon komen. In de tweede helft heeft H.W.C. maar twee keer kunnen scoren, dit door de vrouw van de wedstrijd, onze keepster Jolande van der Mey. Zij heeft in de tweede helft drie penalty’s en vier break outs gestopt, ook tijdens de gewone aanvallen kon H.W.C. maar weinig gaatjes vinden in de doelverdediging van Jolande. Het laatste kwartier van de wedstrijd hebben wij de wedstrijd geconsolideerd. Dit resulteerde in een einduitslag van 22*8 in het voordeel van Stompwijk ’92. Wij zijn zeer blij met de overwinning en hopen deze trend voor te kunnen zetten in de rest van de competitie. Daarbij hopen wij ook op wat meer steun van het bestuur. Hiermee zouden er namelijk veel minder problemen zijn met het beleid van de vereniging.
Volgende week spelen wij weer thuis, dan spelen wij om 13.10 uur tegen Hellas 4. Wij hopen dat u dan weer met zijn allen komt kijken. Wij zullen ervoor proberen te zorgen een aantrekkelijke wedstrijd neer te zetten.
Tot zondag, Dames 1