CELTIC NIGHT WAS GROOT SUCCES

Zaterdagavond half acht, bijna honderd artiesten lopen zenuwachtig door de sporthal. Is drie honderd stoelen niet een overschatting van de verwachtingen? Komt iedereen wel op tijd uit de coulissen? Is het niet te donker in de zaal? Kortom een voelbare spanning. Jazz Like That, Fanfare Juliana en Blue Monday hebben maanden van intensieve repetities achter de rug. Maar hoe zal het uitpakken. Gelukkig stroomde de zaal vol en hebben we ruim vier honderd bezoekers geteld. Samen met de artiesten hadden we dus vijfhonderd mensen op de been. Gezien dit aantal durven wij te spreken over een groot succes. Niet alleen vanwege de opkomst maar ook op basis van de vele positieve reacties. De sporthal was omgebouwd tot een concertzaal met professioneel geluid en verlichting van Ruud Luiten. Doeken van Riekje Rensen maakte het tot een mystiek geheel. De juiste sfeer voor een “Celtic Night”. Leidend deze avond was een oud Iers sprookje dat door verteller Ben van Leeuwen werd voorgedragen. Hij deed dat op zo’n levendige manier dat je in het verhaal werd opgenomen. Het hele verhaal werd afwisselend gelardeerd met dans van Jazz Like That, muziek van de Ierse folkband Blue Monday en natuurlijk fanfare Juliana onder leiding van Nico Rensen. Als slot speelde de fanfare de Riverdance en verschenen er in een wervelende dans 46 dansers op het toneel. Dit alles onder de bezielende leiding van Maria van Santen. Het publiek reageerde enthousiast en na de nodige bedankjes werd de Riverdance deels nog een keer opgevoerd en zo kwam er een einde aan een wel heel bijzondere avond in ons dorp.
Fanfare Juliana