De Hollandse Slagers eten ook Duitse Braadworst!

Na een succesvolle toer langs de Nederlandse podia spelen de Hollandse Slagers weer voor eigen publiek op zondag 21 november a.s. Dit heimat concert vindt plaats in Café de Meester en wordt opgeluisterd met kartoffelsalat und bratwürst. De zaal is open vanaf 1600 uur en de Hollandse Slagers starten om 1700 uur.

Na de revival van het Nederlandse levens lied is nu een wederopstanding van de Duitse schlagers waar te nemen. Enkele muzikanten (o.a. uit de Barrie Hooi Blues Band, Out of Reach, Sterk Spul, Hot Shot Hit Kid en andere Klein Orkesten) voorzagen dit en deze zomer werd de ‘Hollandse Slagers’ opgericht. De Hollandse Slagers hebben de twee eerder genoemde trends moeiteloos gecombineerd. Voor bekende Duitse schlagers zijn Nederlandse teksten gecomponeerd en zo is een nieuwe muziekstroom ontstaan: Hollandse Slagers.

Het geheim van deze nieuwe muziek zit in de kracht van de Duitse muziek en het vermijden van de Duitse taal. Iedereen heeft op school moeite gehad met de Duitse werkwoorden, naamvallen en vreemdsoortige woorden als tor, gerausmacher, apfelstrudel, mutti und sauerkraut. Laat staan de nasynchronisatie van een goede western: (hé mister, stecken sie die colt fünfundviersig weck!).
De eerste woorden van het refrein kan iedereen meezingen maar dan wordt het lastig! De Hollandse Slagers gaan dan verder in je moerstaal. En het werkt! Hits als Rosa Zoende, Hondenhaar, Ik ben als jij en Altijd weer op Zondag gaan er in als kartoffelsalad!