ELINE BENNIS

wint Zuid Hollands kampioenschap marathon voor pupillen

Zondagavond werd het Zuid Hollands kampioenschap marathon verreden op de Uithof in Den Haag. Bij de junioren jongens verscheen aan de start Hidde Hilgersom, bij de meisjes Ilse Hilgersom en Marleen de Haas. Bij de dames Mariska Scholtes en voor de pupillen meisjes Eline Bennis.
Hidde kon het hoge tempo bij de jongens niet zo lang vol houden tussen die veel grotere jongens en eindigde in de achterhoede. Ilse en Marleen reden bij de meisjes junioren voorin mee in het peloton en nadat Tessa Kortekaas een flitsende demarrage plaatste, viel het veld uiteen in verschillende groepjes.
Ilse kon het gat naar de koploopster niet meer dichten en werd in de sprint nipt geklopt door Lilian v. Haaster uit Rijnsburg waardoor ze net naast het podium stond, Marleen eindigde in het peloton.
Mariska Scholtes ging van start bij de dames, voor de wedstrijd over 40 ronden waar ze na een spectaculaire wedstrijd zeer verdienstelijk beslag wist te leggen op de 3e plaats, wat een hele goede klassering is in het grote deelnemersveld.
Eline Bennis verscheen bij de pupillen op het ijs en ging goed van start, na een paar ronde ontstond er een kleine kopgroep onder leiding van Britt v.d.Star in de laatste ronde kwam de grote versnelling van Eline, waar ze in de sprint de eeuwige favoriete Britt v.d.Star uit Rijpwetering wist te kloppen. 3e werd Lucy Retel uit Benthuizen. Een spannende schaatsavond met goede klasseringen voor de Stompwijkse schaatsers
Groetjes Aad Bennis