Marathon schaatsem

MARATHON SCHAATSEN
Met +3 graden ging afgelopen zaterdag in Eindhoven de meute van start. Regelmatige uitloop pogingen werden, mede door het harde ijs, in de kiem gesmoord door de ploegen van de sprinters. Roel van Hest won, na vorige week een 2e en 3e plaats, de massa sprint van het peloton. De knul is nog maar 23 jaar. 2e werd Miel Rozendaal voor Jan Maarten Heideman. Andries Landman blijft leider van het klassement. Martijn van Es was wederom een goede knecht voor ploegmaat Ralf Switser waardoor zijn eigen kansen verminderen. Martijn eindigde als 41e en staat nu 37e in het klassement. Joost Juffermans was weer goed op dreef. Met nog 14 ronden te gaan ging Joost op avontuur voor de overwinning. Het mocht niet lukken. Na acht ronden werd het gat weer dicht gereden. Het slot was hectisch en raakte Joost uit balans . Hij eindigde als 45e en Joost staat nu 7e in het klassement.
Mariska Scholtes werd bij de Zuid Hollandse kampioenschappen 3e. Voorwaar een fantastische prestatie.
De volgende wedstrijden zijn: vrijdag 26 november Peter van Vlietcup in Den Haag en zaterdag 27 november staat Deventer op de kalender voor de landelijke rijders.
Zo langzaam aan gaan we dan richting de Greenery Six. De finale daarvan is op zondagmiddag 12 december op de Haagse Uithof. Noteer alvast in uw agenda.
Aad de Haas