Fairplay dames 1 Wings

We speelden zondag tegen Wings. Donderdagavond hadden wij reeds tegen Wings een bekerwedstrijd gespeeld. Deze wedstrijd was niet goed uitgepakt. Door onzeker en daardoor slecht spel van onze zijde waren wij donderdagavond niet in staat de wedstrijd tegen Wings te winnen. Kortom, zondag was het tijd voor revanche. Vooraf aan de wedstrijd gaf onze trainer Ton Verbeek de opdracht om snel aanvallend spel te spelen. Dit is volgens hem een van de kwaliteiten van ons team waarmee we Wings kunnen verslaan. Daarnaast mocht zeker niet die onzekerheid die donderdagavond in ons spel zat deze wedstrijd terug komen. Na deze woorden van Ton begonnen we de wedstrijd vol goede moed.
In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Pas na vijf doelpunten konden we wat uitlopen. Vooral Ciska Hoogeveen zat goed in de wedstrijd. In de eerste helft was zij goed voor drie doelpunten. Eugenie van Geylswijk speelde de linkerkant ook nog tweemaal goed vrij, wat beide keren resulteerde in een doelpunt. De eerste helft eindigde in een stand van 11 8 in het voordeel van Stompwijk 92.
In de rust werden we door Ton gewaarschuwd. In de tweede helft moesten we het spel van de eerste helft doorzetten en de tegenpartij niet de kans geven om terug te komen. Door een kleine inzinking tijdens de tweede helft werd de voorsprong op Wings toch nog minimaal (15*13). Echter wederom was Ciska trefzeker en scoorde zij tijdens de tweede helft 5 doelpunten. Daarnaast passeerde Tysha Waayer nog tweemaal mooi op de rechterhoek. En ondanks dat de keepster Jolanda van der Mey zelf niet tevreden was, had zij in de tweede helft enkele mooie reddingen. Samen zijn we toch tot een goed resultaat gekomen, namelijk het winnen van de wedstrijd met een einduitslag van 20*13. Door deze winst was de wedstrijd van donderdagavond snel vergeten. Volgende week spelen wij uit tegen Oliveo in de luchthal te Pynacker. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden!
Groeten Dames 1 Elly Bennis