Stompwijkse A-Junioren geflatteerd onderuit tegen

In een harde wedstrijd moesten de A junioren dames van trainer/coach Jan Moes het onderspit delven tegen het eveneens nog ongeslagen Quintus. In het begin ging de wedstrijd nog gelijk op, van 1*0 naar 1*1 naar 2*2, maar daarna begon Quintus toch afstand te nemen. Bij de keepster van Quintus leken de ballen er niet in te willen, de paal stond diverse keren in de weg en er werd niet altijd even zuiver geschoten. Dat kost dan een tegenaanval en als die dan goed benut wordt, wordt de achterstand steeds groter. Er werd vooral snel en hard gespeeld. Bovendien is het altijd moeilijk te beoordelen wie nu wie aanvalt. Gewoon rechtdoor is de kortste weg en daar werd gebruik van gemaakt. Van de scheidsrechter kreeg Stompwijk niets cadeau, ondanks de tijd van het jaar. Dat leek bij de tegenstanders soms wel eens anders. De ruststand was 15*7.
De tweede helft werd een voortzetting van eenzelfde spel. Dorien van Wissen kwam onvoldoende uit de verf. Haar spelwijze is bij Quintus, voorzien van collega speelsters in de nationale selectie, door en door bekend, omdat zij met hen meetraint.
Kim van de Berg blonk ditmaal uit, ze wist onder andere vanaf de cirkel een paar keer prachtig te scoren. Ook Marieke Moes wist een aantal maal het doel te vinden en maakte een paar doelpunten. Ze wist eveneens de pingels te benutten. Keepster Rosanne van der Burg, die progressie blijft maken, wist drie penalty’s tegen te houden en heeft weer geweldig gekeept. Even leek het erop dat een om mekeer kwam en het de Stompwijksen weer meezat, er werden drie doelpunten op rij gemaakt en dat geeft weer vleugels. Deze euforie duurde niet lang en werd onderbroken met een paar tegendoelpunten. De complimenten van de trainer aan de twee Benjamins van het team Jeanette Mooyman (bijna 14) en Laura Oliehoek(14), die zich uistekend wisten te handhaven tussen dit geweld, waar soms maar net de shirtjes aanbleven. Jan was desondanks tevreden over de wedstrijd: “Iedereen heeft in dienst van het team gespeeld en zij hebben 100% gegeven en meer kan niet. De 2e helft was 10*8, dat zegt genoeg. De nederlaag was terecht, maar de einduitslag toch enigszins geflatteerd: 25*15.” Zondag ontvangt Stompwijk om 11.10 uur in de Meerhorst een andere opponent: Westlandia
Co productie Leo en Petra Oliehoek