Jubileum Zorg en Zekerheid Circuit

Komend winterseizoen vindt de 10e editie plaats van het Zorg en Zekerheid Circuit, een serie wedstrijden voor amateurs en prestatielopers uit de wijde omge ving de regio Leiden, Bollenstreek en het Plassengebied. Ook voor enthousiaste lopers uit Stompwijk heeft het circuit een aantal interessante lopen.
Drie afstanden
Het circuit telt in totaal zeven wedstrijden die van december tot en met april worden gehouden. De wedstrijden kennen drie afstandscategorieën: kort (5 km.), midden (10 km.) en lang (variërend van 15 km. tot en met de halve marathon). Inschrijven kan per wedstrijd, maar ook voor het hele circuit en dat is uiteindelijk voordeliger. Bovendien krijgen circuitinschrijvers een T shirt, en als zij minimaal zes keer de finish bereiken een speciale herinnering. Iedere wedstrijd zijn er per afstand weliswaar geldprijzen te verdienen, maar die zijn uiteraard alleen voor de snelsten weggelegd. Plezier in het lopen en het leveren van de persoonlijke prestatie zijn voor de meeste lopers echter veel belangrijker. Dankzij de gemoedelijke sfeer bij de wedstrijden komen plezier en genoegdoening goed tot hun recht tijdens het Zorg en Zekerheid Circuit. Een aanrader dus!
Bollenstreek
Zondagmorgen 5 december gaat in Lisse het tiende circuit van start met de Ter Specke Loop, georganiseerd door atletiekvereniging De Spartaan. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 of 15 kilometer. De eerste afstand gaat om 11.00 uur van start bij het sportpark aan de Spekkelaan, vlakbij de Keukenhof. Het autovrije parcours loopt over verharde wegen in de Bollenstreek en is een ronde van circa vijf kilometer. Afhankelijk van de gekozen afstand moeten 1, 2, of 3 rondes worden afgelegd. De finish vindt plaats op de atletiekbaan.
Na de Ter Specke Loop volgen er nog zes lopen in de regio:
Leiden (Leidse Hout, 2 januari, dus concurrentie voor de Meerhorstloop).
Uithoorn (30 januari) met een officiële KNAU wedstrijd over 10 Engelse mijl.
Weer Leiden (Leiden zuidoost, Park Cronesteijn, 20 februari).
Voorschoten (door koninklijk landgoed de Horsten en Leidschendam, 13 maart).
Roelofarendsveen (langs de Braassem, 3 april) met een lange afstand van 20 kilometer.
Als afsluiting op 24 april in Noordwijkerhout wordt de halve marathon gelopen.
De afwisselende routes zijn uitgezet over verharde paden, vrij van autoverkeer, en voeren onder meer langs bollenvelden, door agrarisch gebied, bossen, duinen en natuur, en langs water.
Inschrijven
De wedstrijden zijn moeite waard voor hardlopers die op hun eigen niveau in een gevarieerde omgeving een persoonlijke prestatie willen neerzetten. Inschrijven voor het hele circuit is tot en met de derde wedstrijd nog mogelijk, en bovendien voordeliger voor de liefhebbers die een groot deel van het circuit willen meedoen. Inschrijven per loop blijft op de dag van de wedstrijd ook mogelijk.
De zeven atletiekverenigingen die garant staan voor de organisatie doen hun uiterste best de wedstrijden voor elke deelnemer tot een succes te maken.
Meer weten? Kijk op www.zorgenzekerheid circuit.nl.