Solidaridad

Ontmoet de Makers, elke schakel telt Solidaridad wil met u de draad, waar het leven van de katoenboeren en wevers aan hangt, sterker maken. In de kledingindustrie is elke schakel in het proces van de productie van kleding beginnend met het katoenzaadje tot aan de consument, die het kledingstuk koopt, met de andere schakel verbonden. Peru is een land waar Solidaridad een duurzame textielketen heeft opgezet. Hier weten mensen van elkaar welke schakel ze in de keten vertegenwoordigen en onderhandelen ze met elkaar over rechtvaardige lonen, werkbare omstandigheden en zorg voor het milieu. Het heeft heel wat voeten in de aarde voordat het zover is dat het de kleine boeren een zorg is dat ook de seizoenplukkers een leefbaar loon ontvangen en hun kinderen overdag in een crèche zijn in plaats van op het land, en voordat de wevers het belang ervan inzien dat ook naaisters een
eerlijk deel van de opbrengst ontvangen. Daar willen wij samen met u ons voor inzetten
d.m.v. onze adventactie in de vorm een bijdrage in een envelop of de Solidaridad
zakjes in de doos in de kerk of brievenbus van het secretariaat te deponeren, zodat
wij deze mensen een toekomst kunnen geven. Volgende keer meer over onze ontmoeting met de makers.
Werkgroep M.O.V. Stompwijk