Stompwijk 92 dames 1- Helius

Afgelopen zondag speelden we tegen de dames van Helius uit Hellevoetsluis. Vooraf werd er veel over deze wedstrijd gesproken. Het was voor ons namelijk een belangrijke wedstrijd, want we staan tweede (3 punten achter op de nummer 1) en willen we nog kans maken op het kampioenschap moeten we gewoon alles blijven winnen.
Dat was dus ook het hoofddoel van deze wedstrijd. We begonnen de wedstrijd erg goed. We kwamen met 6 0 voor dankzij drie doelpunten vanaf de linkerhoek van Elly Bennis. De keeper wist zich geen raad met de lastige stuiterballetjes van Elly.
De dames van Helius gingen wat terug doen en zij scoorden twee keer. De stand kwam op 11*2 dankzij goed ingeschoten penalty’s van Cathy Goeman en een aantal snelle breaks van onze kant. De eerste helft eindigde in een stand van 16 *5 in het voordeel van Stompwijk’92.
In de rust werden we gewaarschuwd door de trainer. We moesten dit tempo voortzetten en iets minder foutjes maken, zodat de tweede helft ook gunstig zou verlopen voor Stompwijk’92. Met dit advies gingen wij er weer tegen aan in de tweede helft. Ook de tweede helft begon goed voor ons. Dankzij doelpunten van Ciska Hoogeveen en Irene Borst konden wij uitlopen tot een stand van 20*9. Vanaf dat moment had Helius niet zoveel meer in te brengen. Zij scoorden daarna nog één keer, terwijl wij gewoon door gingen met scoren. In de tweede helft werd bij ons beter de cirkel bereikt, waardoor ook Maaike een aantal keer tot scoren kwam. Verder had onze keepster Jolanda v/d Mey een aantal mooie reddingen waardoor Helius niet terug kon komen. Aan het eind van de wedstrijd stond er een stand van 35*10 op het scorebord. Door deze uitslag hebben wij ons doelsaldo weer aardig opgekrikt en hebben wij de tweede plaats behouden. Volgende week spelen we uit tegen OASE. Dit zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar we zullen er alles aan doen om hem winnend af te sluiten!