Een terugblik op 2004

Het bestuur van de DK voldoet graag aan het verzoek van de redactie om terug te blikken op 2004. Een bijzonder moment zal voor ons zijn het moment dat de laatste DK van dit jaar op de deurmat valt: Zal hij er net zo mooi uitzien als vorig jaar? Op het moment van schrijven is dat nog onzeker, zeker is wel dat de redactieleden er weer heel wat uurtjes mee bezig zijn geweest. Er is zelfs een hele zondag doorgewerkt! Moeilijk zal het zijn geweest deze klus te moeten klaren zonder Ans. Niet alleen haar inzet en kennis, maar ook haar rustige verstandige kijk op de zaken en haar inspiratie zal men meer dan gemist hebben. Ook de laatste bestuursvergadering zonder onze voorzitter Ans was leeg. Haar ziekte was voor ons de meest trieste tijding van dit jaar.
De vele ingezonden stukken over de bouwplannen in de Westeinderpolder maakten dat de laatste nummers van de DK wel bijzonder dik waren dit jaar, gemiddeld maar liefst 44 pagina’s. Waren er tijden dat de redactie erg haar best moest doen om inhoudelijke stukken te vergaren, de laatste weken had men daar niet over te klagen en moest er op maandagavond regelmatig een uurtje overgewerkt worden.
De gedachte kwam dan wel eens op: Hoe moet het als er in de toekomst nog eens 350 nummers extra gedrukt moeten worden? Gelukkig is het nog niet zo ver, er wordt vanuit het dorp veel protest aangetekend tegen zo’n grote uitbreiding in één keer. Voor- en tegenstanders bestoken dorpsgenoten met hun standpunten in de Dorpsketting. Vaak heb ik de laatste tijd weer het gevoel gehad dat ons dorp heel rijk is met zo’n weekblad, want waar zou deze discussie anders gevoerd moeten worden? Heel goed realiseert ons bestuur zich dat de Dorpsketting alleen kan bestaan dankzij de enorme inzet, iedere week maar weer, van de redactieleden.
Waar weekbladen vaak een kort leven is beschoren, slaagde deze club mensen er in al 1765 nummers uit te geven. Waanzinnig gewoon! En als het nummer gedrukt is, is het nog niet bij de lezers. Dan gaat de niet en vouwploeg aan de slag en daarna komen iedere week alle bezorgers weer in actie.
Beste Ans, Petra, Leo, Bea, Marga, Jacintha, Thea, Marja, de dames Luk en alle bezorgers bedankt!!! Jullie bewijzen waar een klein dorp groot in kan zijn.
Namens het bestuur van de Dorpsketting,
Aad Janson