Internationale competitie stedenbanden

WEDSTRIJD VOOR JONGE KUNSTENAARS
‘Verbinding tussen de werelddorpen’. Dat is het onderwerp van een wedstrijd voor jonge kunstenaars van 13 18 jaar uit Leidschendam Voorburg. De internationale wedstrijd wordt georganiseerd door de internationale organisatie van zustersteden SCI. In Leidschendam Voorburg houdt de Stichting Stedenbanden Werkgroep Temecula een lokale voorronde. De Stichting Stedenbanden Werkgroep Temecula roept jonge kunstenaars uit Leidschendam Voorburg op om aan deze wedstrijd mee te doen. De wedstrijd bestaat uit een lokale voorronde in Leidschendam Voorburg en een internationale eindronde bij de SCI in Amerika. De wedstrijd staat open voor kinderen van 13 tot 18 jaar. Elke deelnemer mag maximaal 1 werk inzenden. Het thema dit jaar is ‘Connecting Global Villages’ ofwel ‘Verbinding tussen de werelddorpen’. Voor de werken voor deze wedstrijd mogen de jonge kunstenaars alle technieken gebruiken, zoals waterverf, olie verf, pastel, inkt, foto’s of computerkunst. Het werk moet wel tweedimensionaal zijn, dit in verband met het verzenden. De inzendingen mogen niet zijn ingelijst. De maximale afmetingen zijn 60 x 70 cm.
Lokale voorronde
In Leidschendam Voorburg zal eerst een lokale voorronde plaatsvinden. Een deskundige jury beslist welke winnend werk uit onze gemeente naar de inter nationale jury wordt doorgestuurd. Voor het winnende werk looft de werkgroep een prijs uit van € 100,00 Voor de tweede en derde plaatsen zijn er prijzen ter waarde van € 50,00 respectievelijk € 25,00.
De internationale SCI jury selecteert uiteindelijk 10 werken op basis van originaliteit, compositie en interpretatie van het thema. De 10 winnaars ontvangen elk $ 300, ; de andere internationale inzendingen ontvangen een certificaat. De winnende kunstwerken stelt de SCI tentoon bij de jaarlijkse zustersteden conferentie in Spokane, Washington in juli 2005.
Inzenden voor 15 maart
De sluitingsdatum voor de wedstrijd is 15 maart 2005. Geïnteresseerden kunnen meer informatie lezen op www.temecula.nl en daar een deelnameformulier downloaden. Formulieren zijn ook af te halen bij de Kunstuitleen Voorburg, Herenstraat 92. Meer Engelstalige informatie is ook te vinden op de website van de SCI: www.sister cities.org/sci/sciprograms/yap. Daar ziet u ook de winnende werken uit voorgaande jaren.
Stedenband Temecula
Sinds 1993 heeft de gemeente (Leidschendam) Voorburg een stedenband met Temecula in Californië, de Verenigde Staten. Deze stedenband heeft tot doel om de internationale bewustwording van beide bevolkingen te ontwikkelen, kennis uit te wisselen en te vergroten, inzicht en begrip te krijgen voor elkaars culturen en om vriendschapsbanden op te bouwen. Les meer op www.temecula.nl.