MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen zaterdag in Haarlem stond er nog een stevige Zuid Wester. Op de open baan had de wind vrijspel op de rijders. De mannen die op koprijden worden als het ware door een zachte hand tegen gehouden. Achter de kopmannen loopt het peloton in elkaar en met de wind mee weer uit elkaar als eeen accordeon. Door de enorme snelheid met de wind mee, hebben veel rijders moeite om de bocht te houden en dat veroorzaakte nogal wat valpartijen. Ontsnappingen werden terug gereden door de ploegen van de klassement rijders. Ook was er grote spanning tussen Miel Rozendaal en Roel van Heest wat tot ongeoorloofde handelingen uit monde. Beide rijders werden als sanctie uit de wedstrijd genomen en mogen ook de volgende wedstrijd niet meerijden. Een levendige wedstrijd eindigde in een massa sprint waarbij de Fransman Michaud de snelste was gevolgd door Andries Landman en Jan Maarten Heideman. Bij de dames won wederom Danielle
Bekkering voor Carien Kleibeuker en Elma de Vries. Deze drie hadden een halve ronde voorsprong op het peloton. Martijn van Es rijdt momenteel heel goede wedstrijden. Dit toont aan dat de vorm er is en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden en het geplande evenement op de Oostenrijkse Weissensee. Joost Juffermans baalde als een stekker. Vorige week weigerden de benen en zaterdag was na een valpartij een van de schaatsen beschadigd. Joost moest de wedstrijd na 50 ronden verlaten ondanks de goede benen.
Volgende wedstrijden: vrijdag de Peter van Vliet cup, zaterdag in Amsterdam de landelijke rijders voor B en A rijders met als slot de veteranen. Start om 19.30 uur. Zondag de 16e in Assen voor B rijders Dames en A rijders. Start om 14.00 uur.
Aad de Haas